ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ομολογία Τσακαλώτου για τα κόκκινα δάνεια: Μπορεί να μην προστατεύουμε όσους πρέπει

Ομολογία Τσακαλώτου για τα κόκκινα δάνεια: Μπορεί να μην προστατεύουμε όσους πρέπει

Στην παραδοχή του οδυνηρού συμβιβασμού που έκανε η κυβέρνηση για τα «κόκκινα δάνεια» αφήνοντας απροστάτευτο το συντριπτικό μέρος των δανειοληπτών με στεγαστικά δάνεια και ανάβοντας το «πράσινο φως» για το ξεπούλημα των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων σε ξένα funds, προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

ΤΑ ΠΕΡΙ «ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ» ΥΙΟΘΕΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ - ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ

Επίσης, ο κ. Τσακαλώτος, μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, έκανε λόγο για «στρατηγικούς κακοπληρωτές», επιχειρώντας έτσι να αμβλύνει τις ευθύνες της κυβέρνησης για το ελάχιστο ποσοστό δανειοληπτών που προστάτευσε.

«Στη συζήτηση θα διαπραγματευτούμε και μπορεί να κάνουμε συμβιβασμούς, που δεν θα έχουν τον ταξικό διαχωρισμό που θα θέλαμε», πρόσθεσε σχετικά με την επικείμενη συζήτηση για τα κόκκινα επιχειρηματικά και για τα υπόλοιπα στεγαστικά που δεν τέθηκαν στην παρούσα φάση σε συζήτηση.

«Εσείς δεν πιστεύετε ότι υπάρχουν κάποιοι που στρατηγικά δεν πληρώνουν;» είπε προς τον εισηγητή του ΚΚΕ.

«Όλους θέλετε να τους προστατέψουμε; Να μας πει το ΚΚΕ ότι κάποιοι δεν πρέπει να προστατευτούν. Αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει με περισσότερο Μαρξ και όχι λιγότερο», είπε.

Κόντρα με τον Θανάση Παφίλη

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Τσακαλώτου, ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση να υιοθετήσει την πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ για προστασία της λαϊκής κατοικίας και πρόσθεσε «εσείς λέτε ότι θα στηρίξετε το κεφάλαιο για να υπάρξει καπιταλιστική ανάπτυξη και να βγούμε από την κρίση. Θα κρατικοποιήσετε μήπως τα μέσα παραγωγής;» τόνισε.

Σχετικές ειδήσεις