ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεχίζεται το θρίλερ – Νέος γύρος επαφών κυβέρνησης – δανειστών

Συνεχίζεται το θρίλερ – Νέος γύρος επαφών κυβέρνησης – δανειστών

Μάχη για να κλείσει η διαπραγμάτευση και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση δίνει η ελληνική κυβέρνηση, με τους δανειστές να επιμένουν σε παράλογες απαιτήσεις.

«Κόκκινα» δάνεια, ασφαλιστικό και φορολογικό στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων

Το οικονομικό επιτελείο, από εκεί που δήλωνε αισιόδοξο ότι «κλειδώνει» η συμφωνία και χωρίς να γίνουν δεκτές οι απαιτήσεις του κουαρτέτου, τώρα ξεκαθαρίζει πως στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία όποια και αν είναι αυτή.

Ο μαραθώνιος διαπραγματεύσεων διεκόπη στις 07.00 με κυβέρνηση και θεσμούς να δίνουν νέο ραντεβού για το απόγευμα της Δευτέρας. Συνομιλίες που όπως όλα δείχνουν θα κρατήσουν για πολλές ώρες.

«Έχει γίνει σημαντική πρόοδος για να υπάρξει συμφωνία για τα "κόκκινα" δάνεια, αλλά δεν έχει κλείσει ακόμη η συμφωνία» ανέφερε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης, βγαίνοντας από τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Ο υπουργός επισήμανε ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει εντός της ημέρας, καθώς την Τρίτη φεύγουν οι εκπρόσωποι των θεσμών. Πρόοδο καταγράφει και η πλευρά των δανειστών, ξεκαθαρίζοντας πως συμφωνία δεν υπάρχει.

«Αγκάθια» παραμένουν το ασφαλιστικό, το φορολογικό και τα κόκκινα δάνεια, ενώ χάσμα χωρίζει τις δύο πλευρές και στο ζήτημα των επικουρικών συντάξεων και του δημοσιονομικού κενού.

Στο νέο γύρο διαβουλεύσεων αναμένεται - εκτός από το οικονομικό επιτελείο - να δώσουν το «παρών» και οι κ.κ. Κατρούγκαλος, Φίλης, Σκουρλέτης καθώς και άλλα κυβερνητικά στελέχη, ενώ δεν αποκλείεται να κληθεί εκ νέου ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας.

Σχετικές ειδήσεις