ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί: Το Πάσχα η ολοκλήρωση της αξιολόγησης - Τι λέει η Κομισιόν για τη συμμετοχή του ΔΝΤ

Μοσκοβισί: Το Πάσχα η ολοκλήρωση της αξιολόγησης - Τι λέει η Κομισιόν για τη συμμετοχή του ΔΝΤ

«Κλείσιμο» της διαπραγμάτευσης και της αξιολόγησης κοντά στο Πάσχα και σύνδεσή και με το χρέος «βλέπει» ο Πιερ Μοσκοβισί, ενώ στελέχη της Κομισιόν κρίνουν αναγκάια τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας.

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, σημείωσε ότι στόχος είναι η συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα πριν την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ ή ως το τέλος της εβδομάδας και η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και της αξιολόγησης γύρω από το Πάσχα.

Πρόσθεσε επίσης ότι δεν υπάρχουν προστριβές ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ και πρόσθεσε ότι η συμμετοχή του χρηματοπιστωτικού θεσμού της Ουάσινγκτον στο πρόγραμμα της Ελλάδας είναι «απολύτως απαραίτητη».

Αντίστοιχα, ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για το ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο σημείωσε: «Έχουμε γενικά κοινή άποψη για τους στόχους του προγράμματος και τα μέτρα που απαιτούνται για την επίτευξη των στόχων».

«Γνωρίζουμε πως υπάρχουν ορισμένες διαφορές στις εκτιμήσεις», κυρίως για «το πόση προσπάθεια χρειάζεται για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι... αυτές (σ.σ. οι διαφορές) μπορούν να γεφυρωθούν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σχετικές ειδήσεις