ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταθάκης: Η κυβέρνηση προχωράει στη χάραξη οδικού χάρτη για τη χαλάρωση των capital controls

Σταθάκης: Η κυβέρνηση προχωράει στη χάραξη οδικού χάρτη για τη χαλάρωση των capital controls

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην κυβέρνηση μια συζήτηση για τη χάραξη οδικού χάρτη που θα αφορά στην χαλάρωση των capital controls, είπε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, αλλά σημείωσε πως δεν μπορεί να επεκταθεί σ’ αυτό το θέμα.

Ο υπουργός ανέφερε ότι στο πλαίσιο της πορείας προς την ανάπτυξη θα συμβάλουν η συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (της ΕΚΤ), ο νέος αναπτυξιακός νόμος και το νέο ΕΣΠΑ, ενώ πρόσθεσε ότι συνεχίζεται η απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και προχωράει η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για τις δημόσιες συμβάσεις.

Μιλώντας τη Δευτέρα το βράδυ (16/5) στον τηλεοπτικό σταθμό Star και στην εκπομπή «Στον ενικό», ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι δεν είναι οι φορολογικοί συντελεστές το καθοριστικό ζήτημα για να πραγματοποιηθεί μία επένδυση στην χώρα μας.

Τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζεται σε ανθρώπινο δυναμικό με υψηλές δεξιότητες και αυτή είναι η βάση των επενδύσεων που επιδιώκει η κυβέρνηση ώστε οι νέοι να έχουν δουλειά και αξιοπρεπείς μισθούς, και αυτές οι επενδύσεις αφορούν και τη μικρομεσαία και νεανική και καινοτόμα επιχειρηματικότητα.

Σχετικές ειδήσεις