ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τώρα το θυμήθηκε ο Κατρούγκαλος: Το μνημόνιο που υπογράψαμε έχει πολλά μέτρα λιτότητας!

Τώρα το θυμήθηκε ο Κατρούγκαλος: Το μνημόνιο που υπογράψαμε έχει πολλά μέτρα λιτότητας!

Τουλάχιστον κυνικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος επιχειρώντας να αμβλύνει τις εντυπώσεις από τη φράση του ότι τα 384 ευρώ της Εθνικής Σύνταξης θα σώσουν τους Έλληνες από τη φτώχεια, άφησε εμμέσως να εννοηθεί ότι το μέλλον των συντάξεων θα είναι ...ζοφερό.

Σε νέες δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, ο κ. Κατρούγκαλος ομολόγησε ότι το μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ περιέχει μέτρα λιτότητας και πολλά ακόμα που έχουν χαρακτήρα φιλελεύθερο!

Μάλιστα απευθυνόμενος προς τη δημοσιογράφο η οποία του έπαιρνε συνέντευξη, είπε «αν δεν δίναμε τα 384 ευρώ δεν θα παίρνατε ποτέ σύνταξη στο μέλλον»!

Υποστήριξε πάντως ότι το μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ είναι …ελαφρύτερο από τα προηγούμενα μνημόνια και ότι γίνεται προσπάθεια να αντικατασταθούν με δικαιότερα μέτρα οι περικοπές.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη 23 Αυγούστου ο κ. Κατρούγκαλος , σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 FM», είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ ότι τα 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης.

Αντί του ΕΚΑΣ που «πετσοκόπηκε» σε χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους, ο κ. Κατρούγκαλος έταξε κάρτα αλληλεγγύης: «Για το 2016 όσοι έχασαν το ΕΚΑΣ θα πάρουν μια κάρτα αλληλεγγύης με το ισόποσο του 30% της απώλειας του εισοδήματος που είχαν. Επιπλέον εάν έχουμε ζευγάρια συνταξιούχων που έχουν χάσει και οι δύο το ΕΚΑΣ ο ένας από τους δύο θα συνεχίσει να το παίρνει, όπως θα συνεχίσει να το παίρνει και όποιος είναι ανάπηρος σε ποσοστό άνω του 80%. Ορισμένα από αυτά τα μέτρα όπως η φαρμακευτική δαπάνη θα εφαρμοστούν άμεσα από το Σεπτέμβριο. Ορισμένα άλλα, όπως αυτά που αφορούν την κάρτα αλληλεγγύης θα εφαρμοστούν τον Οκτώβριο αλλά αναδρομικά από 1η Αυγούστου».

Σχετικές ειδήσεις