ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύνοδος Μεσογειακών Κρατών-Ντάισελμπλουμ: «Η χρήση της λέξης 'λιτότητα' έχει πολιτικοποιηθεί»

Σύνοδος Μεσογειακών Κρατών-Ντάισελμπλουμ: «Η χρήση της λέξης 'λιτότητα' έχει πολιτικοποιηθεί»

Την άποψη ότι η χρήση της λέξης «λιτότητα» έχει «πολιτικοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό», εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, κληθείς να σχολιάσει τη σημερινή Σύνοδο Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ στην Ελλάδα και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην εφημερίδα «Le Monde».

«Η λιτότητα, για εμένα, είναι η αναγκαία λήψη μέτρων, ώστε να είναι βιώσιμα τα δημόσια οικονομικά. Και αυτό απαιτεί δουλειά», υπογράμμισε ο κ. Ντάισελμπλουμ, συμπληρώνοντας πως οι περισσότερες χώρες έχουν κάνει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς προς αυτόν το σκοπό και πως για την Ελλάδα απομένει ακόμα δουλειά να γίνει.

Επιπλέον, ανέφερε πως η Ελλάδα λαμβάνει στήριξη, τόσο μέσω των δανείων του ESM, όσο και της παροχής τεχνογνωσίας και τόνισε πως «δεν μπορεί να λέει κάποιος ότι φτάσαμε στο τέλος». «Η επίτευξη βιώσιμων οικονομικών δεν είναι ένα προσωρινό έργο, είναι ένα μακροπρόθεσμο ζήτημα» κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, απαντώντας στην ίδια ερώτηση σημείωσε πως ο κ. Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και πως δεν μπορεί κανείς «να αποτρέψει το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης». Ωστόσο, επεσήμανε ότι αποστολή του Eurogroup είναι να διασφαλίζει πως «οι δεσμεύσεις που λαμβάνουν τα κράτη και οι κυβερνήσεις, εκπληρώνονται».

Σχετικές ειδήσεις