ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πότε θα πληρωθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Πότε θα πληρωθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης οι δικαιούχοι θα πληρωθούν το επίδομα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης κατά το τελευταίο πενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Οι δικαιούχοι, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν κατά το μήνα Ιούλιο, θα λάβουν την εισοδηματική ενίσχυση που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό τους για δύο μήνες (Αύγουστο και Σεπτέμβριο), ενώ οι δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν κατά το μήνα Αύγουστο, θα λάβουν την εισοδηματική ενίσχυση που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό τους για το μήνα Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι οι 30 δήμοι που θα εφαρμοστεί το ΚΕΑ είναι οι ακόλουθοι:

Νέα Ιωνία, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Φυλή, Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό, Αιγάλεω, Κερατσίνι – Δραπετσώνα, Νίκαια – Άγιος Ιωάννης Ρέντη, Πέραμα, Λαμία, Βέροια, Παύλος Μελάς, Κιλκίς, Κατερίνη, Ρέθυμνο, Γόρτυνα, Ορεστιάδα, Καβάλα, Άρτα, Ζάκυνθος, Λέσβος, Καλαμάτα, Σικυώνα, Κάλυμνος, Λέρος, Τρίκαλα, Ελασσόνα, Πύργος, Αιγιαλεία και Καστοριά.

Η διαδικασία παραλαβής της προπληρωμένης κάρτας από τους δικαιούχους ΚΕΑ, ανάλογα με την Τράπεζα που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους. Για όσους δικαιούχους έχουν δηλώσει Τράπεζα, η οποία, αυτήν τη στιγμή, δεν διαθέτει προπληρωμένη κάρτα, η πρώτη πληρωμή θα γίνει, κατ’ εξαίρεση, εξ ολοκλήρου στον τραπεζικό λογαριασμό τον οποίο δήλωσαν, για το σύνολο του ποσού που δικαιούνται.

Σχετικές ειδήσεις