ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκλογές ΗΠΑ Αποτελέσματα: «Γκρεμίζονται» οι διεθνείς χρηματαγορές

Εκλογές ΗΠΑ Αποτελέσματα: «Γκρεμίζονται» οι διεθνείς χρηματαγορές

Αμερικανικές εκλογές:Ο δείκτης Nikkei του Χρηματιστηρίου του Τόκιο σημειώνει πτώση άνω του 5% λόγω της αβεβαιότητας πρόωρης πρόβλεψης νικητή στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Το γεν και το ευρώ έκαναν κούρσα σήμερα το μεσημέρι (τοπική ώρα) στο Τόκιο, καθώς η έκβαση των αμερικανικών προεδρικών εκλογών είναι αβέβαιη.

Το δολάριο έπεσε στα 101,46 γεν λίγο πριν ολοκληρωθεί η «μάχη» της της Φλόριντα, έναντι 105,47 γεν μερικά λεπτά νωρίτερα. Το ευρώ ανέβηκε στο 1,1222 δολάριο, έναντι 1,0989 προηγουμένως.

Εξάλλου, το μεξικανικό πέσο σημειώνει πτώση άνω του 11,5%.

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΕΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Οι μεταδόσεις των εκλογικών αποτελεσμάτων από τα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ, καθιστούν τη μάχη της προεδρικής εκλογής περισσότερο αμφίρροπη και δραματική από οποιαδήποτε πρόβλεψη ή εκτίμηση, με συνέπεια την άμεση αναζήτηση από τους επενδυτές πιο ασφαλών τοποθετήσεων για τα κεφάλαια τους.

Έτσι, η τιμή του χρυσού, αλλά και οι τοποθετήσεις σε κρατικά ομόλογα αυξήθηκαν, ενώ από την άλλη μεριά, πορεία ελεύθερης πτώσης ακολούθησε το μεξικανικό πέσο, ενώ ο Τραμπ κέρδιζε τους εκλέκτορες της Βόρειας Καρολίνας.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στις διεθνείς αγορές, φαίνεται να προσομοιάζει τις συνθήκες που επικράτησαν αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ (Brexit) τον περασμένο Ιούνιο.

Τις μετεκλογικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, παρακολουθούν άμεσα η Τράπεζα της Ιαπωνίας, αλλά και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ η Κεντρική Τράπεζα της Νότιας Κορέας, παρενέβη για τη στήριξη του εθνικού νομίσματος της χώρας.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου από νωρίς το πρωί

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου νωρίς σήμερα το πρωί (9/11) στις ασιατικές αγορές, με αφορμή τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

Έτσι, οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent μειώθηκαν σε ποσοστό 3%, με την τιμή του βαρελιού να καταγράφεται στα 44,68 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου, μειώθηκαν κατά 4% στα 43,07 δολάρια το βαρέλι, στη χαμηλότερη τιμή από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σχετικές ειδήσεις