ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Χαστούκι» Βρυξελλών στην κυβέρνηση: Δεν θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup

«Χαστούκι» Βρυξελλών στην κυβέρνηση: Δεν θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup

Να κατεβάσουν τον πήχη των προσδοκιών για μια συμφωνία – πακέτο στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας επιχειρούν οι Βρυξέλλες, εκτιμώντας πως η λύση θα δοθεί μέσα στο Δεκέμβρη και πριν το τέλος του έτους - Ψυχρολουσία για την ελληνική κυβέρνηση που αναμένει περισσότερα από τη συνεδρίαση της 5ης Δεκεμβρίου

Παραμένει το χάσμα στα εργασιακά – Γρίφος ο ρόλος του ΔΝΤ – Ποιο είναι το πιθανότερο σενάριο

Ανώτερος αξιωματούχος εκτίμησε ότι έχει γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και θεσμών, όμως παραμένουν ανοιχτά ζητήματα, κυρίως στο θέμα των εργασιακών μεταρρυθμίσεων.

Ο αξιωματούχος υποστήριξε πως δεν μπορούν πλέον να κλείσουν στο τεχνικό επίπεδο οι διαφορές που χωρίζουν τις δύο πλευρές και συνεπώς θα πρέπει να υπάρξει «ανώτερη πρωτοβουλία», εννοώντας πολιτικός διάλογος.

Ιδανικό σενάριο για τις Βρυξέλλες θα ήταν μια «τεράστια πρόοδος στο τεχνικό επίπεδο» ως το Eurogroup και συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών πριν τα Χριστούγεννα.

Ο ρόλος του ΔΝΤ παραμένει ένας γρίφος καθώς έχει γίνει μεν πρόοδος για να γεφυρωθούν οι διαφορές αναφορικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, παραμένουν όμως διαφορές σε τεχνικά ζητήματα.

Σχετικές ειδήσεις