ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλαστικό Χρήμα: Πώς θα επωφεληθείτε από τις εκπτώσεις και τη λοταρία

Πλαστικό Χρήμα: Πώς θα επωφεληθείτε από τις εκπτώσεις και τη λοταρία

Πόντους θα συλλέγουν οι φορολογούμενοι μέσω των αγορών με πλαστικό χρήμα οι οποίοι θα αντιστοιχούν σε έκπτωση από τον λογαριασμό τους ή σε κέρδος για τις επόμενες αγορές τους. Επίσης μέσω των αποδείξεων που θα αντιστοιχούν στις συναλλαγές αυτές θα συμμετέχουν σε εβδομαδιαίες ή μηνιαίες κληρώσεις που θα διενεργεί το υπουργείο Οικονομικών.

Στο επιτελείο της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου επεξεργάζονται τις πτυχές της απόφασης για την συμμετοχή των αποδείξεων από αγορές με πλαστικό χρήμα στη λοταρία που θα διενεργείται βάση των διατάξεων του νέου νόμου.

Στην απόφαση θα προβλέπονται και επιπλέον κίνητρα ανάλογα με αυτά που εφαρμόζουν ήδη οι τράπεζες στα προγράμματα αγορών μέσω των καρτών τους όπως εκπτώσεις κ.α.

Η Κατερίνα Παπανάτσιου με δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο ανέφερε ότι η σχετική απόφαση πρόκειται να εκδοθεί ως το τέλος Μαρτίου. Ωστόσο οι φορολογούμενοι για τις δαπάνες που πραγματοποιούν ήδη από τις αρχές του έτους μέσω καρτών θα λάβουν μέρος στις κληρώσεις που θα διενεργηθούν μετά την έκδοση της απόφασης.

Ήδη στον κρατικό προϋπολογισμό έχουν εγγραφεί κονδύλια ύψους 12 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν για την κάλυψη του κόστους της λοταρίας που έχει ως στόχο την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Σχετικές ειδήσεις