ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Σόιμπλε με Ντάισελμπλουμ – Αισιοδοξία αλλά η συμφωνία... μακριά!

Συνάντηση Σόιμπλε με Ντάισελμπλουμ – Αισιοδοξία αλλά η συμφωνία... μακριά!

Το ελληνικό ζήτημα θα βρεθεί στο επίκεντρο της αυριανής συνάντησης του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας με τον επικεφαλής του Eurogroup.

Η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε φον Τίζενχαουζεν επιβεβαίωσε τη συνάντηση ωστόσο, δεν θέλησε να δώσει πληροφορίες για τα θέματα που θα συζητηθούν, διευκρινίζοντας απλά ότι «πρόκειται για μια κανονική, εμπιστευτική συνομιλία όπως πολλές άλλες στο πλαίσιο του Eurogroup- δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο».

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους έκανε λόγο για εντατικές συνομιλίες, αποφεύγοντας εντούτοις να μπει σε λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων, όπως για παράδειγμα στο κατά πόσο ευσταθούν πληροφορίες ότι η συζήτηση των εμπλεκόμενων πλευρών διεξάγεται πλέον στη βάση συμβιβαστικής πρότασης και πιθανώς το βράδυ να καταλήξουν σε συμφωνία για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης, αναφέρει η Deutsche Welle.

«Δεν θα εκφράσουμε προσδοκίες», δήλωσε η Φριντερίκε φον Τίζενχαουζεν. «Θα πρέπει να περιμένουμε το τι θα προκύψει από τις συζητήσεις των θεσμών με την Αθήνα». Πάντως, τόνισε, «έχουμε ανάγκη από ταχεία πρόοδο στη βάση των συμφωνιών. Καθυστερήσεις δεν είναι ποτέ καλές για την οικονομική ανάκαμψη».

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αναμένει την Παρασκευή στη συνεδρίαση του Eurogroup στη Μάλτα ότι θα κατατεθεί έκθεση για την πορεία των διαπραγματεύσεων των θεσμών με την Ελλάδα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις