ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απρόσμενη εξέλιξη: Αναβλήθηκε η αποψινή τηλεδιάσκεψη λόγω απροθυμίας του ΔΝΤ

Απρόσμενη εξέλιξη: Αναβλήθηκε η αποψινή τηλεδιάσκεψη λόγω απροθυμίας του ΔΝΤ

Απρόσμενη εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, την ώρα που ο χρόνος μέχρι το ερχόμενο Eurogroup της Παρασκευής (7/4) λιγοστεύει - Το ΔΝΤ δεν ήθελε να πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη.

Έχει αναβληθεί η τηλεδιάσκεψη που ήταν προγραμματισμένη για απόψε μεταξύ των θεσμών και των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης δήλωσε, χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, πριν από λίγο.

«Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι θα κλείσει η αξιολόγηση... Δεν έχουμε εντολή να μην κλείσουμε συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς και κατηγόρησε το ΔΝΤ για κωλυσιεργία.

Σε ερώτηση για το πολιτικό κόστος που θα έχει η συμφωνία είπε ότι προσμετράται αλλά είναι μεγαλύτερο το κόστος από τη μη συμφωνία.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει «τιτάνια μάχη να μετακινηθεί το όριο από τις απαράδεκτες απαιτήσεις του ΔΝΤ για άμεσα μέτρα 2% σε 0% καθώς μαζί με τα μέτρα θα ληφθούν και αντίμετρα». «Για κάθε ευρώ μέτρα, θα ληφθούν ισοδύναμα αντίμετρα» σημείωσε και ανέφερε ότι "στη Βουλή θα ψηφιστούν μαζί με τα μέτρα και τα αντίμετρα» όπως προβλέπεται και από τη συμφωνία.

Υπογράμμισε πως η κωλυσιεργία και τα μέτρα λιτότητας που ζητούσε το ΔΝΤ υπονομεύουν την ανάπτυξη και απέκρουσε τα περί ευθυνών και για την ελληνική κυβέρνηση λέγοντας ότι «το ΔΝΤ κατηγορείται ανοικτά και από ευρωπαίους ότι κωλυσιεργεί, επαναλαμβάνοντας τη ρήση του πρωθυπουργού περί μετακίνησης του γκολπόστ».

Εκτίμησε εμφατικά ότι δεν υπάρχει περίπτωση διαρροών βουλευτών της συμπολίτευσης στην ψηφοφορία, απέκλεισε το ενδεχόμενο διαφωνιών καθώς η συμφωνία θα κινείται στο πλαίσιο της εντολής που έχει λάβει η κυβέρνηση και άφησε να εννοηθεί ότι αν υπάρξουν διαφωνίες θα πρέπει να παραδοθούν οι έδρες λέγοντας " όλοι έχουμε εκλεγεί με λίστα στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας".

Η τηλεδιάσκεψη ίσως πραγματοποιηθεί αύριο πριν από την αναχώρηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για το άτυπο Eurogroup στη Μάλτα, ή να υπάρξει δια ζώσης επαφή πριν από την έναρξη της συνόδου αυτής των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις