ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Θρίλερ» με χιλιάδες συμβασιούχους - Τι θα γίνει με τα δεδουλευμένα

«Θρίλερ» με χιλιάδες συμβασιούχους - Τι θα γίνει με τα δεδουλευμένα

Μπορεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ να προκάλεσε έντονη πολιτική αντιπαράθεση, επί της ουσίας, όμως, χιλιάδες συμβασιούχοι είναι πλέον «στον αέρα», ενώ κινδυνεύουν να κληθούν να επιστρέψουν και τα δεδουλευμένα!

Κύκλοι της Δικαιοσύνης δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για το γεγονός ότι η κυβέρνηση στράφηκε εναντίον τους.

Το Σύνταγμα είναι το αδιαπραγμάτευτο όριο για κάθε δικαστή και όχι οι αντιδράσεις που ενδεχομένως προκαλούνται εξαιτίας της κρίσης του, έλεγαν χαρακτηριστικά «στα Νέα» δικαστικές πηγές, επισημαίνοντας ότι οι λειτουργοί της Θέμιδος γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα να διαφυλάττουν το κύρος της Δικαιοσύνης που υπηρετούν και δεν έχουν ανάγκη από κανέναν να τους υποδεικνύει - με άμεσο ή έμμεσο τρόπο - πώς θα πράξουν το καθήκον τους.

Οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι οι συμβάσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ δεν μπορούν να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, λόγω των συνταγματικών δεσμεύσεων και κατά συνέπεια οι παρατάσεις είναι αντισυνταγματικές.

Οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μάλιστα, έκριναν ότι οι συμβασιούχοι - εργαζόμενοι υποχρεούνται να επιστρέψουν όσα χρήματα έλαβαν το χρόνο της παράτασης των συμβάσεών τους.

Ωστόσο, όπως έλεγαν δικαστές, κάτι τέτοιο μπορεί να μη γίνει στην πράξη, αν υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που να καλύπτει το ζήτημα αυτό σε καιρό δημοσιονομικής κρίσης.

Σχετικές ειδήσεις