ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματαγορές: «Ράλι» ανόδου για το ευρώ έναντι του δολαρίου

Χρηματαγορές: «Ράλι» ανόδου για το ευρώ έναντι του δολαρίου

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία του ευρώ, με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται, λίγο μετά τις 17:30, στα 1,1132 δολ. από το επίπεδο των 1,1083 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι θα αποφύγουν τον Ιούνιο να δώσουν κάποιες νέες κατευθυντήριες γραμμές για την περαιτέρω εξέλιξη του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE).

Εκιμάται ότι η ΕΚΤ θα ανοίξει τα χαρτιά της για το θέμα αυτό το νωρίτερο τον Σεπτέμβριο.

Από την άλλη πλευρά, το δολάριο δέχεται πιέσεις, καθώς πλήττεται από το πολιτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις ΗΠΑ, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, οι οποίες σκιάζουν τη διακυβέρνηση Τραμπ.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, ο όγκος των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 3 εκατ. ευρώ.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 5,71% από 5,69% που έκλεισε χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου με απόδοση 0,38% να διευρυνθεί στο 5,33% από 5,28% που έκλεισε χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο -0,129%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,180%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,251% από -0,254%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,331%, τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,371%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1117 δολ.

Σχετικές ειδήσεις