ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόιμπλε προς Κομισιόν: Δεν εμπιστευόμαστε την ΕΛΣΤΑΤ – Διορθώστε το χάος

Σόιμπλε προς Κομισιόν: Δεν εμπιστευόμαστε την ΕΛΣΤΑΤ – Διορθώστε το χάος

Επιστολή – «βόμβα» του Γερμανού υπουργού Οικονομικών που κάνει λόγο για λανθασμένα οικονομικά στοιχεία από την Ελληνική Στατιστική Αρχή

Στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αναφέρεται δημοσίευμα του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, αποκαλύπτοντας τη δυσφορία του Βερολίνου.

Συγκεκριμένα, τo “Der Spiegel” αναφέρει ότι «το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ζήτησε από την Κομισιόν να διορθώσει γρήγορα το στατιστικό χάος που επικρατεί στην Ελλάδα».

«Δεν νοείται, οι χώρες - δανειστές να προετοιμάζουν το δρόμο για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, την ώρα που η ΕΛΣΤΑΤ ακόμη εργάζεται με αναξιόπιστο τρόπο, ανέφερε σε επιστολή του ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών και υπεύθυνος για θέματα Ευρώπης Τόμας Στέφεν», αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.

«Είναι παράλογο, βοήθεια δισ. ευρώ να καταβάλλεται στη βάση λανθασμένων μαθηματικών στοιχείων», σημειώνει το Der Spiegel, σε συνέχεια της κριτικής που ασκήθηκε εκ νέου στην Ελλάδα για την ΕΛΣΤΑΤ στις αρχές της εβδομάδας, υπενθυμίζοντας τέλος ότι «τα εξωραϊσμένα στατιστικά στοιχεία ήταν ένας λόγος για τον οποίο η Ελλάδα μπήκε με μη αξιόπιστο τρόπο στη νομισματική ένωση».

Με πληροφορίες από: DW

Σχετικές ειδήσεις