ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Χαστούκι» Κομισιόν στην κυβέρνηση: Πήρατε 3,5 δισ. και δώσατε «ψίχουλα» στους συνταξιούχους

«Χαστούκι» Κομισιόν στην κυβέρνηση: Πήρατε 3,5 δισ. και δώσατε «ψίχουλα» στους συνταξιούχους

Η απίστευτη κομπίνα που κάνει η κυβέρνηση εμπαίζοντας με τον χειρότερο τρόπο τους συνταξιούχους αποκαλύπτεται από την Έκθεση Συμμόρφωσης της Κομισιόν για την εφαρμογή του μνημονίου.

Σύμφωνα με την έκθεση, αν και το ελληνικό κράτος εισέπραξε συνολικά 3,5 δισ. ευρώ για να εξοφλήσει ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου στο διάστημα Οκτωβρίου 2016 – Απριλίου 2017, έδωσε μόλις 74 εκατ. ευρώ στους συνταξιούχους.

Με απλά λόγια, η κυβέρνηση Τσίπρα τάισε με... παχιά λόγια τους απόμαχους της δουλειάς και την ίδια στιγμή, βάσει του Compliance Report, φαίνεται πως απέκρυπτε εσκεμμένα συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 1,38 δισ. ευρώ για συντάξεις που δεν έχουν εκδοθεί (στοιχεία Απριλίου).

Βεβαίως και αυτή η τακτική έχει την εξήγησή της, αφού κάθε νέα σύνταξη θα πρέπει να υπολογιστεί με βάση το νόμο Κατρούγκαλου, άρα θα είναι «κουτσουρεμένη» θυμίζοντας περισσότερο φιλοδώρημα παρά σύνταξη.

Ωστόσο, το υπουργείο Εργασίας δεν έχει άλλο περιθώριο, καθώς μία από τις τρεις εκκρεμότητες εν όψει του επικείμενου EuroWorking Group της 29ης Ιουνίου είναι η έκδοση του 10% των συντάξεων του 2016 (μέχρι στιγμής έχει εκδοθεί το 6%)

Οι άλλες δύο υποχρεώσεις – προαπαιτούμενα είναι:

Α. Η έγκριση της εισφοράς των εφοπλιστών και για το 2018
Β. Η προκήρυξη διαγωνισμού για τη ΔΕΣΦΑ

Σχετικές ειδήσεις