ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΤ - Κερέ: Η συμφωνία στο Eurogroup θα σταθεροποιήσει την ελληνική οικονομία

ΕΚΤ - Κερέ: Η συμφωνία στο Eurogroup θα σταθεροποιήσει την ελληνική οικονομία

ΕΚΤ | Ειδήσεις: Την εκτίμηση ότι η συμφωνία μεταξύ Αθήνας – δανειστών που επιτεύχθηκε στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου θα ωφελήσει την Ελλάδα, εξέφρασε σήμερα, Παρασκευή (07/07/2017), ο Μπενουά Κερέ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

«Έχει έρθει ο καιρός να τεθούν τα μακροπρόθεσμα ερωτήματα για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας», είπε ο κ. Κερέ, μιλώντας στις εφημερίδες Le Monde και La Stampa.

Σημείωσε δε: «Η ΕΚΤ πρέπει να προσαρμόσει προσεκτικά και ευέλικτα την πολιτική της για να αποφύγει απότομες κινήσεις των αγορών. Η ΕΚΤ άρχισε ήδη να προσαρμόζει την πολιτική της, με τη μείωση των αγορών ομολόγων που αποφάσισε πέρυσι, αλλά πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει τώρα στρατηγική, δεδομένου ότι ο πληθωρισμός είναι χαμηλό».

Ο ίδιος υπογράμμισε, εξάλλου, πως «ενώ η ανάπτυξη επιταχύνεται και γίνεται ευρύτερη, αυτό είναι αποτέλεσμα κυρίως της πολύ χαλαρής νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, η οποία δεν στηρίζεται ακόμη από τις διαρθρωτικές πολιτικές που μπορούν να διατηρήσουν την ανάπτυξη».

Καταλήγοντας, ο Μπενουά Κερέ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στις χώρες τις ευρωζώνης που απολαμβάνουν πολύ χαμηλό κόστος δανεισμού, σημειώνοντας ότι «η φθηνή χρηματοδότησή τους πιθανόν να φθάνει στο τέλος».