ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Καρφιά» Σόιμπλε κατά Γκάμπριελ: Ήθελε κι αυτός Grexit το 2015

«Καρφιά» Σόιμπλε κατά Γκάμπριελ: Ήθελε κι αυτός Grexit το 2015

«Απασφάλισε» τη Δευτέρα (24/07/2017) ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση εναντίον του επιεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ότι στο αποκορύφωμα της κρίσης του 2015 είχε ταχθεί υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

«Σε εσωτερικές συζητήσεις ο κ . Γκάμπριελ είχε πει πως είχα δίκιο και μόνον αργότερα δήλωσε το αντίθετο δημοσίως», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Bild.

Η δήλωση Σόιμπλε έρχεται μόλις δύο μήνες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου και συνιστά απάντηση στις επικρίσεις που έχει κατά καιρούς διατυπώσει ο κ. Γκάμπριελ εναντίον του Γερμανού ΥΠΟΙΚ.

«Κοιτώντας προς τα πίσω, μπορούμε να ζήσουμε καλά με το αποτέλεσμα. Η Ελλάδα έχει εφαρμόσει πολλές μεταρρυθμίσεις και είναι σε καλό δρόμο», πρόσθεσε ο κ. Σόιμπλε, ενώ υποστήριξε πως η απόφαση της καγκελαρίου Μέρκελ για παραμονή της Ελλάδας εντός της ευρωζώνης ελήφθη, με γνώμονα το μέλλον και τη συνέχεια της Ευρώπης.

Το ελληνικό ζήτημα συνιστά ένα από τα βασικά σημεία τριβής ανάμεσα στους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ και το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών, 60 μόλις ημέρες πριν από τις γερμανικές κάλπες.