ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του ΚΑΣ για την επένδυση στο Ελληνικό

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του ΚΑΣ για την επένδυση στο Ελληνικό

Από τις 13:00 και μέχρι αυτή την ώρα συνεδριάζει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) για την πορεία της επένδυσης στο Ελληνικό, καθώς φουντώνουν οι αντιδράσεις εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τις καθυστερήσεις και τις εκκρεμότητες που παρουσιάζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εμφανίζεται διατεθειμένη να ξεπεράσει τον σκόπελο του ΚΑΣ, ιδίως εάν η απόφασή του είναι αρνητική για το έργο στο Ελληνικό, με ένα εναλλακτικό σχέδιο.

Ενδεικτικά, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, το Μαξίμου φαίνεται να εξετάζει τρόπους παράκαμψης του ΚΑΣ, με γνώμονα την πρόσφατη ανακοίνωση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είχε υπογραμμίσει πως πρόκειται για γνωμοδοτικό όργανο και άρα οι ενέργειές του δεν είναι δεσμευτικές για την κυβέρνηση.

Τα σενάρια κάνουν λόγο ακόμη και για τη υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στο υπουργείο Πολιτισμού και την εταιρεία που έχει αναλάβει να εκπονήσει την επένδυση, το οποίο θα προβλέπει ρύθμιση – εξπρές των εκκρεμών ζητημάτων που αφορούν σε αρχαιολογικούς χώρους.

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις για το Ελληνικό

Σχετικές ειδήσεις