ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντράγκι: Οι μισθοί στην Ευρωζώνη θα αργήσουν να αυξηθούν

Ντράγκι: Οι μισθοί στην Ευρωζώνη θα αργήσουν να αυξηθούν

Υπομονή συνέστησε ο επικεφαλής της ΕΚΤ

«Οι μισθοί στην ευρωζώνη αυξάνονται με βραδύτερο ρυθμό από ό,τι ήλπιζε η ΕΚΤ και πιθανότατα θα πάρει περισσότερο χρόνο να ανταποκριθεί στην βελτιωμένη ανάπτυξη», τόνισε ο Μάριο Ντράγκι στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ.

«Η αύξηση των μισθών είναι αδύναμη καθώς η χαλαρότητα στην αγορά εργασίας παραμένει σημαντική, τα συνδικάτα τείνουν να κοιτούν προηγούμενες τιμές πληθωρισμού όταν καθορίζουν τις μισθολογικές τους απαιτήσεις και οι υπάλληλοι ενδιαφέρονται περισσότερο να εξασφαλίσουν τη θέση εργασίας τους παρά να ζητήσουν μεγαλύτερο μισθό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η ΕΚΤ αναμένεται να αποφασίσει στη συνεδρίασή της στις 26 Οκτωβρίου εάν θα παρατείνει το QE, συμβαδίζοντας την ταχεία οικονομική ανάπτυξη με την ασθενή αύξηση των μισθών και των τιμών.

«Είμαστε βέβαιοι ότι όσο οι συνθήκες θα συνεχίζουν να βελτιώνονται, ο πληθωρισμός θα συγκλίνει σταδιακά με αυτό-συντηρούμενο τρόπο. Αλλά μαζί με την εμπιστοσύνη μας, θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, διότι θα πάρει χρόνο», πρόσθεσε ο Μάριο Ντράγκι.

Σχετικές ειδήσεις