ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

S&P: Η κυβερνητική σταθερότητα δημιουργεί θετικό έδαφος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

S&P: Η κυβερνητική σταθερότητα δημιουργεί θετικό έδαφος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

Εν αναμονή για την επενδυτική βαθμίδα

Την πολιτική της κυβέρνησης στο δημοσιονομικό σκέλος, στις μεταρρυθμίσεις, με έμφαση τη δικαιοσύνη αλλά και τη μείωση του δημοσίου χρέους αναμένει η Standard and Poor's προκειμένου να αποφασίσει για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα.

Μιλώντας σε χρηματοοικονομικό συνέδριο ο Sovereign Rating Analyst της S&P Global, Samuel Tilleray, είπε πως οι εκλογές εξάλειψαν το πολιτικό ρίσκο και ότι η Ελλάδα έχει μια σταθερή κυβέρνηση, η οποία έχει δεσμευτεί για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Αυτό, κατά τον αναλυτική του οίκου αξιολόγησης, δημιουργεί θετικό έδαφος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στο χώρο της δικαιοσύνης προκειμένου η Ελλάδα να γίνει πιο φιλική προς τις επενδύσεις.

Σε ανάλογο πνεύμα, ο τραπεζικός αναλυτής της S&P global Goksenin Karagoz εξήρε το έργο των ελληνικών τραπεζών αναφορικά με την εξυγίανση του ισολογισμού τους. Επισήμανε ότι η αξιολόγησή τους εξαρτάται από τον χρόνο ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας.