ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

WSJ για τη νίκη Μητσοτάκη: Τα ελληνικά ομόλογα θα λάμψουν, ανοίγει ο δρόμος για επενδυτική βαθμίδα

WSJ για τη νίκη Μητσοτάκη: Τα ελληνικά ομόλογα θα λάμψουν, ανοίγει ο δρόμος για επενδυτική βαθμίδα

Τα ελληνικά ομόλογα θα λάμψουν καθώς οι εκλογές θα μπορούσαν να ανοίξουν το δρόμο για την επενδυτική βαθμίδα, τιτλοφορείται δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας

Οι εκλογές θα μπορούσαν να ανοίξουν το δρόμο προς την επενδυτική βαθμίδα μετά τη μεγάλη νίκη του Κυριάκη Μητσοτάκη, εκτιμά σε ανάλυσή του η Wall Street Journal στον απόηχο των εκλογών της Κυριακής. Η αρθρογράφος της εφημερίδας Emese Bartha επισημαίνει πως το κόστος δανεισμού της Ελλάδας έχει μειωθεί σημαντικά ως αποτέλεσμα των πρόσφατων οικονομικών μεταρρυθμίσεων και των βελτιώσεων της χώρας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μεγάλη νίκη της ΝΔ αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό ορόσημο για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας στην επενδυτική βαθμίδα αργότερα φέτος. «Αυτό αναμένεται να αποτελέσει μια περαιτέρω ευλογία για τα ελληνικά ομόλογα, επιτρέποντας στις αποδόσεις τους να συνεχίσουν την πρόσφατη απότομη πτώση» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε πρωταγωνιστή απόδοσης μεταξύ των μεγάλων μελών του ευρώ», αναφέρει σε σημείωμά του ο Holger Schmieding, οικονομολόγος της Berenberg.

«Τα σημάδια για μια σταθερή κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πιθανό να εκληφθούν θετικά από τους οίκους αξιολόγησης, ενισχύοντας περαιτέρω τις ελπίδες για επενδυτική βαθμίδα», έγραψε σε σημείωμά του ο Rainer Guntermann, στρατηγικός αναλυτής επιτοκίων της Commerzbank.