ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μαζικές απολύσεις στην Deutsche Bank – Κόβει και τα μπόνους

Μαζικές απολύσεις στην Deutsche Bank – Κόβει και τα μπόνους

Σε νέο μεγαλύτερο γύρο απολύσεων προχωρά η γερμανική τράπεζα.

Η Deutsche Bank ξεκινά έναν ακόμη γύρο απολύσεων, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Christian Sewing εντείνει τις προσπάθειες για μείωση των εξόδων και αύξηση της κερδοφορίας.

Η νέα μείωση στις θέσεις εργασίας θα είναι μεγαλύτερη από αυτήν που πραγματοποιήθηκε πριν από έξι μήνες, όταν ο Sewing ανακοίνωσε ότι 800 ανώτερες θέσεις θα καταργηθούν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank ανέφερε ότι ο αριθμός των εργαζομένων θα μειωθεί από εδώ, καθώς επιδιώκει να εκπληρώσει το στόχο για μείωση των δαπανών κάτω από το 62,5% των εσόδων έως το 2025.

Ο υψηλός πληθωρισμός, συμπεριλαμβανομένων των μισθολογικών αυξήσεων, σε συνδυασμό με μια σειρά συγκηριακών ζητημάτων, έχουν καταστήσει πιο δύσκολη την επίτευξη αυτού του στόχου, σημειώνει το Bloomberg. Τα έξοδα της Deutsche Bank αυξήθηκαν κατά 7% τους πρώτους εννέα μήνες του έτους και η γερμανική τράπεζα δήλωσε την Τετάρτη ότι αναμένει είναι«ελαφρώς» πάνω από τα 20,4 δισεκατομμύρια ευρώ που διαμορφώθηκαν το 2022. Ο λόγος κόστους προς έσοδα ήταν 72,4% το τρίτο τρίμηνο.

Ο Sewing είπε ότι μπορεί να επιλέξει να μειώσει τα μπόνους, εάν αυτό είναι απαραίτητο για να εκπληρώσει τους στόχους εξόδων του.

Τα έσοδα από τη διαπραγμάτευση τίτλων σταθερού εισοδήματος μειώθηκαν κατά 12% τους πρώτους εννέα μήνες του έτους.