Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Εμένα πάντως με έπεισαν... οι άσπρες μέρες είναι κοντά!

Εμένα πάντως με έπεισαν... οι άσπρες μέρες είναι κοντά!

Νομίζω ότι προσωπικά με έπεισαν οι Σαμαράς – Βενιζέλος. Το καλό σενάριο που ευαγγελίζονται έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να συμβεί. Πάνω από 95%!!! Σίγουρα πράγματα.

Του Κώστα Τσιτούνα - Δημοσιογράφου

Ο λόγος τους συμβόλαιο. Λόγια σταράτα και παντελονάτα. Η Ελλάδα θα αλλάξει τελεία και παύλα.

Για όσους ακόμα δεν έχουν καταλάβει ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, σύμφωνα με τα όσα διατείνεται και διαρρέει το Μαξίμου για την πορεία της χώρας, τα πράγματα έχουν ως εξής:

-Από το Φθινόπωρο ο Αντώνης Σαμαράς σε πολιτικό επίπεδο και το οικονομικό επιτελείο (Χαρδούβελης και Σια) σε τεχνικό επίπεδο θα επιτύχουν - κατόπιν σκληρών διαπραγματεύσεων - απομείωση του χρέους και γενναίο haircut που θα επιτρέψει στη χώρα να βαδίσει μόνη της στο δρόμο της ευημερίας και της ανάπτυξης.
Επιτέλους ο έλεγχος των οικονομικών θα γυρίσει στο εσωτερικό, θα ανακτήσουμε την εθνική μας ακεραιότητα και την ευθύνη διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών .

-Με στοχευμένες κινήσεις που κάνει η κυβέρνηση στο φορολογικό (βλέπε φορολογία επιχειρηματιών, ΕΝΦΙΑ, κατάργηση φοροαπαλλαγών, φορολογία ακόμη και για τους ανέργους κλπ) η χώρα θα γίνει παράδεισος επενδύσεων. Οι ξένοι επενδυτές θα κάνουν ουρές στο Ελ. Βενιζέλος για να ρίξουν το «ζεστό» τους χρήμα στην ελληνική αγορά. Ήδη αν κοιτάξεις γύρω σου βλέπεις μόνο κροίσους και μεγιστάνες να κατακλύζουν τις υπηρεσίες του κράτους για να πάρουν άδειες λειτουργίας των επιχειρήσεων τους στην Ελλάδα.

-Στο επόμενο διάστημα με τις «χειρουργικές» παρεμβάσεις του Βρούτση η ανεργία θα πέσει από το 28% σε μονοψήφιο αριθμό. Άλλωστε κάθε εβδομάδα ο υπουργός Εργασίας βγάζει και μια ανακοίνωση για το πόσο έπεσε η ανεργία στην χώρα μας. Αν κάποιοι αναρωτιέστε γιατί ο αριθμός παραμένει στο 28%, εεε τότε είστε άσχετοι. Διότι ο «καταπληκτικός» υπουργός εργασίας εκδίδει ανακοινώσεις για το πόσο αυξήθηκε η απασχόληση και όχι η εργασία. Κάτι το οποίο δεν έχετε καταλάβει όλοι εσείς που ανήκετε στην λεγόμενη «πλέμπα». Δεν πρόκειται να καταλάβετε ποτέ πως είναι άλλο πράγμα η απασχόληση και άλλο η εργασία. Το κράτος ενδιαφέρεται να αυξήσει την ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ!

Απασχολούμενος είναι μια έννοια αόριστη ως προς τα εργασιακά δικαιώματα και τις απολαβές διότι δεν ενέχει τη βασική έννοια αποτίμησης της υπεραξία του εργαζόμενου. Ψιλά γράμματα θα μου πείτε. Πάντως όλοι θα είμαστε «απασχολίσιμοι» έστω και με 420 ευρώ βασικό μισθό!!! Κάποιοι βέβαια θα αναρωτηθείτε: «Άμα είναι να δουλεύω και να παίρνω 420 ευρώ, τότε καλύτερα να κάθομαι σπίτι και να παίρνω το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που θα είναι περίπου 350 ευρώ, όσο και η ενιαία βασική σύνταξη».
Η απάντηση έρχεται αυθόρμητα: Είδατε που ο Αντώνης τα κανόνισε όλα για εσάς; Θα κάθεστε αραχτοί και θα μπαίνει κάθε μήνα το εγγυημένο εισόδημα. Ζάχαρη. Ταμάμ.

-Θα λυθεί επιτέλους το ασφαλιστικό. Όλοι σε ένα ταμείο! Μία σύνταξη και ένα ταμείο σε όλους για να μην υπάρχουν γκρίνιες και αδικίες. 350 ευρώ ολόκληρα, δικά σας, μετά τα 70! Κάντε λίγο υπομονή. Τα πρώτα 70 χρόνια θα είναι δύσκολα. Μετά θα περάσετε μπέικα. Και αυτό το έχει προβλέψει η κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Όλα τα παραπάνω είναι μόνο η αρχή. Τα πρώτα σημάδια ενός καλού σεναρίου που μας υπόσχεται η κυβέρνηση και είναι τα επιχειρήματα για να την ξαναψηφίσουμε όταν χρειαστεί.

Γιατί αν ψηφίσουμε διαφορετικά, «μαύρο φίδι» που μας έφαγε.

Θα έρθει ο Τσίπρας και χαθήκαμε σύντροφοι. Θα μας πάρουν τα σπίτια οι κομμουνιστές, θα βγάλουν στους δρόμους τα τάνκ, θα πάρουν τις τράπεζες, οι θερμοσίφωνες στα σπίτια θα εκρήγνυνται, το φεγγάρι θα σταματήσει να γυρίζει γύρω από τη Γή, και κάθε βράδυ θα σκοτώνουν κόσμο με τα κονσερβοκούτια.

Νομίζω ότι προσωπικά, εμένα με έπεισαν οι Σαμαράς – Βενιζέλος. Το καλό σενάριο που ευαγγελίζονται έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να συμβεί. Πάνω από 95%.

Εσάς δεν σας έπεισαν;

Υ.Γ. Άμα έχεις διοικήσει πιτσαρία όλα τα άλλα σου φαίνονται παιχνιδάκι...