ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνάντηση Γ. Πατούλη - Στ. Θεοδωράκη για το μεταναστευτικό

Συνάντηση Γ. Πατούλη  - Στ. Θεοδωράκη για το μεταναστευτικό

Το μεταναστευτικό πρόβλημα συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν το πρωί της Πέμπτης (27/8), ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης και ο Επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Η συζήτηση των δύο ανδρών επικεντρώθηκε στα ζητήματα των προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση τους.

«Πρόκειται για ένα πρόβλημα για την αντιμετώπιση του οποίου δεν υπάρχει εθνικός σχεδιασμός. Υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων είναι να συνεργαστούν προκειμένου να υπάρξει συνολικά ένα Εθνικό Σχέδιο αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος», σημείωσε ο Γιώργος Πατούλης, τονίζοντας ότι η αυτοδιοίκηση μόνη της έχει αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, χωρίς την ουσιαστική βοήθεια της Κεντρικής Κυβέρνησης.

Όπως ανέφερε ο κ. Πατούλης, θα πρέπει να δημιουργηθούν άμεσα Κέντρα Υποδοχής και φιλοξενίας των προσφύγων και να εξασφαλιστεί η γρήγορη μετακίνηση τους προς άλλες περιοχές της Ευρώπης.

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι «οι δήμαρχοι στα ακριτικά νησιά είναι ήρωες που προσπαθούν να υποκαταστήσουν την απουσία του κράτους, προσπαθούν για ένα αξεπέραστο μεγάλο πρόβλημα».

Σχετικές ειδήσεις