ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κοινή δήλωση Σπίρτζη - Δούρου για αβάσιμα δημοσιεύματα

Κοινή δήλωση Σπίρτζη - Δούρου για αβάσιμα δημοσιεύματα

Σε κοινή δήλωση προχώρησαν ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης και η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου με αφορμή την αναπαραγωγή ανυπόστατων και αβάσιμων δημοσιευμάτων.

Σύμφωνα με την κοινή τους δήλωση τα δημοσιεύματα αυτά δεν υπηρετούν την ενημέρωση του πολίτη αλλά εσκεμμένα παραπληροφορούν, υπογραμμίζουμε ότι:

  • Η συνεργασία μεταξύ του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και της Περιφέρειας Αττικής είναι άριστη.
  • Οι αρμοδιότητες των δύο δημόσιων φορέων είναι απολύτως διακριτές και εντάσσονται στην κοινή προσπάθεια της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Περιφέρειας.
  • Η κοινή αυτή προσπάθεια βρίσκεται αντιμέτωπη με τις χρόνιες παθογένειες και αυθαιρεσίες σε όλα τα επίπεδα – σοβαρές παθογένειες και αυθαιρεσίες πολλών δεκαετιών που δεν μπορούν να αναταχθούν μέσα σε λίγους μήνες.
  • Οι συντονισμένες ενέργειες Υπουργείου και Περιφέρειας αποσκοπούν στην εξάλειψη όλων των στρεβλών καταστάσεων στο μέτρο του δυνατού και σύμφωνα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας στη συγκεκριμένη συγκυρία.
  • Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται άλλωστε και η προγραμματισμένη συνάντησή μας την ερχόμενη εβδομάδα.
  • Όλα τα άλλα είναι εκ του περισσού και εκ του πονηρού, καθώς επιχειρείται η δημιουργία στρεβλών εντυπώσεων σε βάρος της πραγματικότητας και σε βάρος της συλλογικής προσπάθειας για την προστασία των πολιτών και του περιβάλλοντος.
  • Σε αγαστή συνεργασία οι υπηρεσίες του κεντρικού κράτους και της Περιφέρειας, εκφράζοντας κι εμπράκτως τη συμπαράστασή τους στους πληγέντες συμπολίτες μας, έχουν ήδη ενεργοποιηθεί για τη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας στις ευάλωτες περιοχές, όπως επίσης και για την άμεση καταγραφή των ζημιών και στήριξη των πληγέντων.

Σχετικές ειδήσεις