ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Χανίων: Κλείνουν τα σχολεία λόγω ισχυρών ανέμων

Δήμος Χανίων: Κλείνουν τα σχολεία λόγω ισχυρών ανέμων

Στο κλείσιμο των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον δήμο Χανίων προχωρά ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας.

Στην απόφαση επισημαίνεται ότι τα σχολεία κλείνουν λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή των Χανίων, με κύριο χαρακτηριστικό τους ισχυρούς νότιους ανέμους.

Την ίδια ώρα, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανιών καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Σε σχετική ανακοίνωση, οι πολίτες καλούνται να ασφαλίσουν αντικείμενα, τα οποία εάν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς. Επίσης, να στερεώσουν τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχουν αναρτήσει, να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών και των χώρων εργασίας τους, να αποφύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές καθώς και τη διέλευση κάτω από μεγάλα δένδρα, αναρτημένες πινακίδες, και γενικά από περιοχές όπου ελαφριά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (πχ. κάτω από μπαλκόνια).

Επίσης, την προσοχή των οδηγών που κινούνται στη νέα εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνου αλλά και την παλαιά εθνική οδό των νομών Χανίων και Ρεθύμνου εφιστά, με ανακοίνωσή της, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης.

Σχετικές ειδήσεις