ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Αθηναίων: Πώς θα εξυπηρετούνται οι δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων για ΑμεΑ

Δήμος Αθηναίων: Πώς θα εξυπηρετούνται οι δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων για ΑμεΑ

Ο δήμος Αθηναίων ενημερώνει ότι η εξυπηρέτηση των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων για άτομα με αναπηρία, που δεν είναι κάτοικοι του δήμου Αθηναίων και μέχρι σήμερα εξυπηρετούνταν από τον δήμο Αθηναίων, εφ’ εξής θα υλοποιείται από τις υπηρεσίες των όμορων δήμων, Δάφνης-Υμηττού, Βύρωνα, Ζωγράφου, Γαλατσίου, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και Ηλιούπολης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο δήμος Αθηναίων ολοκλήρωσε τη διαδικασία μεταφοράς της διοικητικής υποστήριξης των προγραμμάτων οικονομικής ενίσχυσης Ατόμων με Αναπηρία (προνοιακά επιδόματα) από τον δήμο Αθηναίων στους όμορους δήμους Δάφνης-Υμηττού, Βύρωνα, Ζωγράφου, Γαλατσίου, Φιλαδέλφειας –Χαλκηδόνας και Ηλιούπολης.

Την υποστήριξη αυτή παρείχε από το 2010 μέχρι σήμερα ανελλιπώς σε συνολικά 15.000 δικαιούχους κατοίκους του δήμου Αθηναίων και των άλλων δήμων, όπως σημειώνει η ανακοίνωση.

Οι κάτοικοι-δημότες των παραπάνω δήμων οι οποίοι θα ενταχθούν για πρώτη φορά στα προνοιακά επιδόματα ή δικαιούνται συνέχιση των επιδομάτων θα πρέπει απευθύνονται στο γραφείο Πρόνοιας που έχει συσταθεί στο δήμο κατοικίας τους.

Πιο συγκεκριμένα μετά την πληρωμή της 7/3/2016 στην οποία έγινε η καταβολή των επιδομάτων Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2016 από το δήμο Αθηναίων, η επόμενη πληρωμή (Μάιος 2016) που θα αφορά τα επιδόματα του Μαρτίου και Απριλίου 2016, θα πραγματοποιηθεί κατευθείαν από τους δήμους, όπως διαβάζουμε στο www.aftodioikisi.gr.

«Η διαδικασία μεταφοράς των δικαιούχων του δήμου Καισαριανής θα ολοκληρωθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα», καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων.

Σχετικές ειδήσεις