ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υφυπουργός Εργασίας: Δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός

Υφυπουργός Εργασίας: Δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός

«Δεν υπάρχει ζήτημα μείωσης του κατώτατου μισθού» ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Εργασίας, Ν. Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι θα κάνουν τα πάντα να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός ενώ ξεκαθάρισε ακόμη ότι «εκείνο που αλλάζει είναι ο μηχανισμός προσδιορισμού του κατώτατου μισθού με βασικό στοιχείο ότι θα γίνεται πια με νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση».

Αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε στη ΝΕΤ ότι «η διαπραγμάτευση κλείνει προς τις 48 δόσεις, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι το ζήτημα δεν έχει κλείσει.

Αναφορικά με την ρύθμιση της ύστατης ευκαιρίας, είπε ότι το βασικό της χαρακτηριστικό είναι ότι παρέχεται για μία τελευταία φορά η ευκαιρία στον ασφαλισμένο να προσέλθει και να ρυθμίσει τα χρέη του, υπό την προϋπόθεση όμως να πληρώνει κανονικά τις τρέχουσες δόσεις, ώστε αυτές που έρχονται από το παρελθόν να υπαχθούν στο καθεστώς αυτό με τις πολλές δόσεις.

Αναφορικά με την ανασφάλιστη μαύρη εργασία, παραδέχτηκε ότι όντως βρίσκεται σε έξαρση σημειώνοντας ότι στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες, υπάρχει πρόβλεψη για αυστηροποίηση της τιμώρησης για αυτούς που απασχολούν ανασφάλιστους εργαζομένους , ωστόσο από εκεί και πέρα όπως είπε, είναι και θέμα ελέγχων.

Ερωτηθείς για την επιμήκυνση του επιδόματος ανεργίας, σημείωσε ότι είναι στις σκέψεις του υπουργείου η επιμήκυνση πέραν του 12μηνου, υποστηρίζοντας όμως ότι αυτό έχει θα έχει ένα οικονομικό αποτύπωμα και θα πρέπει να υπάρξουν οι δυνατότητες που να το επιτρέψουν.