ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΠAΣΟΚ εγκαταλείπει τον Βενιζέλο

Το ΠAΣΟΚ εγκαταλείπει τον Βενιζέλο

Δημοσκοπήσεις που έχει στη διάθεσή του ο Γ. Παπανδρέου δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ αλλά και ευρύτερα ανένταχτοι του Κέντρου, τον προτιμούν από τον Βενιζέλο και μάλιστα αυξάνουν σημαντικά την επιρροή ενός νέου πολιτικού οργανισμού υπό την ηγεσία του.

Του Βασίλη Βασιλόπουλου


Κινητικότητα σαφώς μεγαλύτερη από του προηγούμενου διαστήματος πυροδότησε ο Γ. Παπανδρέου στο χώρο του κέντρου με την απειλή στον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, να φύγει τώρα από την κυβέρνηση και το κόμμα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, ο ίδιος θα δημιουργήσει νέο φορέα αφήνοντας εκτός Βουλής τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τους αυλικούς του.

Στο μικρό κομμάτι της πίτας του κεντρώου χώρου, και ακόμη χειρότερα στο αποστεωμένο ΠΑΣΟΚ, είναι πιθανό ότι θα επιβεβαιωθεί η απειλή, καθώς οι δημοσκοπήσεις που παρήγγειλε και φτάνουν σιγά σιγά στα χέρια του ΓΑΠ, δείχνουν ότι με τον ίδιο αρχηγό, είτε το ΠΑΣΟΚ, είτε ένα νέο κόμμα, συγκεντρώνει σχεδόν διψήφιο ποσοστό.

Στέλεχος που συνομιλεί με τον Παπανδρέου, αποκάλυψε στο newsbomb.gr ότι δυο μεγάλες εταιρίες από τις τέσσερις που πραγματοποίησαν μετρήσεις, επιβεβαιώνουν ότι το όποιο κόμμα του πρώην προέδρου, κυμαίνεται σε δυναμική μεταξύ 8 και 12%.

Η μεγαλύτερη εταιρία από αυτές που μέτρησαν, έδωσε πρόβλεψη για 500 έως 800 χιλιάδες ψήφους, ενώ η δεύτερη εταιρία που παρέδωσε τη δική της έρευνα – μελέτη, εκτιμά ότι η οροφή ποσοστού για έναν τέτοιο πολιτικό οργανισμό υπό τον ΓΑΠ είναι το 9%.

Ο ίδιος ο Παπανδρέου με τη φράση «έκλεισε, προχωράμε» διαμήνυσε στα στελέχη του ανά την Ελλάδα να ρίξουν τον Βενιζέλο και να προετοιμαστούν για συνέδριο ΠΑΣΟΚ ή εναλλακτικά για νέο κίνημα. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που με βάση τα όσα ακούνε από τον Γιώργο Παπανδρέου και τις συνεχείς αναφορές στις πατρογονικές ρίζες, γέρνουν στη δεύτερη εκδοχή ψιθυρίζοντας αυτάρεσκα τη λέξη σύνθημα και όνομα: «ΑΛΛΑΓΗ»!

Η συγκεκριμένη επιλογή ονόματος δεν εξετάζεται για πρώτη φορά ως ενδεχόμενο. Μάλιστα έχει συζητηθεί και υπό τη μορφή σύνθετης ονομασίας όπως Δημοκρατική Αλλαγή.

Σε κάθε περίπτωση, η πρόταση για να πάρει πίσω το ΠΑΣΟΚ, είναι ακόμα ισχυρή, όπως μας έλεγε στενός του συνεργάτης.

Follow us @newsbombgr

Σχετικές ειδήσεις