ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνοδος Κορυφής – Σουλτς: Η Ελλάδα να τείνει χείρα βοηθείας

Σύνοδος Κορυφής – Σουλτς: Η Ελλάδα να τείνει χείρα βοηθείας

«Οι Έλληνες πρέπει να μας επιτρέψουν να τους βοηθήσουμε», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου τόνισε πως είναι ανάγκη να υπάρξει άμεσα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στις Βρυξέλλες και ανάμεσά τους κι εγώ που θέλουμε να βοηθήσουμε την ελληνική κυβέρνηση κι ειδικά τον ελληνικό λαό όμως χρειαζόμαστε συγκεκριμένες προτάσεις από την ελληνική κυβέρνηση», δήλωσε ο Μ. Σουλτς. Επίσης εξέφρασε την ελπίδα «ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να μοιράζεται την ίδια άποψη με τους άλλους ηγέτες ως προς το θέμα των μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσουν σε λύση».

Υπογράμμισε δε, πως δεν είναι δυνατόν όταν αλλάζει μία κυβέρνηση, να μην αναγνωρίζει την πολιτική και τις δεσμεύσεις της προηγούμενης.

Κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις υποχρεώσεις της και τους Έλληνες να επιτρέψουν στους εταίρους να τους βοηθήσουν. «Πιστεύω ότι αυτό το κατανόησε και ο Τσίπρας, ότι η Ελλάδα πρέπει να τείνει χείρα βοηθείας».

Αισιόδοξος για την έκβαση της σημερινής Συνόδου Κορυφής επί του ελληνικού ζητήματος εμφανίστηκε εξάλλου ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς.

Προσερχόμενος στη συνάντηση των Σοσιαλιστών, ο αντιπρόεδρος τόνισε πως η Επιτροπή και ειδικότερα ο πρόεδρός της Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εργάζονται για εξεύρεση λύσης. Προέτρεψε επίσης τον Αλ. Τσίπρα να διασαφηνίσει ποιες είναι οι μεταρρυθμίσεις που σκοπεύει να προωθήσει.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε ακόμη την επιθυμία «να βρεθεί λύση προς όφελος του ελληνικού λαού» και δήλωσε πεπεισμένος πως «υπάρχει πάντα η δυνατότητα να βρεθεί λύση».

Σχετικές ειδήσεις