ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαρίδης: Πρώτα μισθοί και συντάξεις, μετά οι δανειστές

Σακελλαρίδης: Πρώτα μισθοί και συντάξεις, μετά οι δανειστές

«Οι κόκκινες γραμμές μας δεν συνιστούν μόνο μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και αναγκαίες κινήσεις για την έξοδο της οικονομίας από την ύφεση» ξεκαθαρίζει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επισημαίνοντας πως παραμένουν ως έχουν.

Παράλληλα, μιλώντας στην εφημερίδα «Αγορά», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει, ούτε θα υπάρξει πρόβλημα με την καταβολή μισθών και συντάξεων, αλλά και πως το τραπεζικό σύστημα παραμένει σταθερό και ασφαλές.

Ο κ. Σακελλαρίδης δηλώνει επίσης αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως αν δεν υπάρξει τελικά, προέχουν οι μισθοί και οι συντάξεις έναντι της αποπληρωμής των δανειστών.

«Η κυβέρνηση βάζει πάνω από όλα τα συμφέροντα και τα δίκαια του λαού μας. Έχει παρέλθει η εποχή που τα συμφέροντα των δανειστών υπαγόρευαν την πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων», δηλώνει χαρακτηριστικά, ενώ όσον αφορά στο ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος υπογραμμίζει πως «σε περίπτωση που έχουμε ένα αποτέλεσμα έξω από το χώρο που ορίζει η λαϊκή εντολή, ο λαός θα πρέπει να το κρίνει αδιαμεσολάβητα. Να αποφασίσει δηλαδή αν δέχεται τη συμφωνία. Δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να κινηθεί ερήμην της λαϊκής βούλησης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τέλος, στηρίζει ανοιχτά τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, τονίζοντας πως οι επιθέσεις που δέχεται δεν στρέφονται εναντίον του προσώπου του, αλλά εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης.

Σχετικές ειδήσεις