ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος: «Θα τσακίσουμε το σύστημα διαπλοκής και θα υπάρξει αξιολόγηση»

Κατρούγκαλος: «Θα τσακίσουμε το σύστημα διαπλοκής και θα υπάρξει αξιολόγηση»

Σε ένα μήνα περίπου αναμένεται να είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση προσωπικού στο Δημόσιο τομέα, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος,μιλώντας στο συνέδριο του Εconomist στην Αθήνα.

Όπως τόνισε, για την κυβέρνηση προέχει η βελτίωση των δημοσίων υπαλλήλων και όχι η τιμωρία τους.

Γνωστοποίησε δε ότι έχει συνάψει μνημόνιο συνεργασίας με Γαλλία και Σουηδία για να συμβάλλουν με τις γνώσεις τους και τις τεχνικές τους σε αυτό το ζήτημα. Ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι «θα τσακίσουμε το σύστημα διαπλοκής και θα υπάρξει αξιολόγηση» ενώ πρόσθεσε ότι «δεν θα μείνουν οι δικές μας μεταρρυθμίσεις σε χαρτιά και νόμους. Οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται». Επίσης, ανέφερε τη φράση «υπάρχει σκελετωμένο προσωπικό» χωρίς να προβεί σε περαιτέρω αναφορές επ' αυτού.

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε σε έναν υπουργό Εργασίας, χωρίς να τον κατονομάσει, για τον οποίο τόνισε ότι «υπήρξε υπουργός μνημονιακής κυβέρνησης ο οποίος άνοιξε την παγκόσμια βιβλιογραφία για μεταρρυθμίσεις στην Εργασία, αντιγράφοντας ό,τι βρήκε μπροστά του και πρότεινε προγράμματα που μπορούν να εφαρμοστούν από την Αφρική μέχρι τη Σουηδία».

Εμείς, πρόσθεσε, όμως θα συζητήσουμε με τους θεσμούς και θα γίνει μεταρρύθμιση. «Οι απολύσεις που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν ο φερετζές για να στείλει μήνυμα σε οικονομία και κοινωνία».

Τέλος, ανέφερε ότι υπάρχει ανάγκη προσωπικού στην Παιδεία, την Πρόνοια, την Υγεία και στην Ασφάλιση.

Σχετικές ειδήσεις