ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Δεν τοποθετούμαστε επί ανύπαρκτης συμφωνίας

ΝΔ: Δεν τοποθετούμαστε επί ανύπαρκτης συμφωνίας

«Η ΝΔ δεν μπορεί να τοποθετηθεί επί ανύπαρκτης ακόμη συμφωνίας» επισημαίνει η ομόφωνη απόφαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου του κόμματος Κώστα Καραγκούνη.

Η απόφαση, που μένει στη γραμμή του Αντώνη Σαμαρά, κάνει λόγο για «ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης του μνημονίου μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας».

Το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά, για περίπου δύο ώρες στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης έχει ως εξης:

«Για άλλη μια φορά τονίζουμε ότι η καθυστέρηση στη σύναψη συμφωνίας έχει μεγάλο κόστος για τη χώρα και το λαό και πρέπει η εκκρεμότητα να ολοκληρωθεί άμεσα.

Η ΝΔ ως η κατ' εξοχήν ευρωπαϊκή παράταξη της πατρίδας μας, είναι λογικό ότι δεν μπορεί να εκφράσει άποψη επί μιας ανύπαρκτης ακόμα συμφωνίας, για την ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης του μνημονίου μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας.

Είναι επίσης σαφές ότι η ΝΔ στηρίζει πολιτικές που προωθούν την ανάπτυξη, ενισχύουν την παραγωγικότητα και τις θέσεις εργασίας που σήμερα απειλούνται από την ανεύθυνη και ασυνάρτητη πολιτική της κυβέρνησης.

Επαναλαμβάνουμε ότι η ΝΔ και τα εκλεγμένα της όργανα θα αποφασίσουν για την έξοδο της χώρας από τη σημερινη κρίση με μονο κριτήριο το συμφέρον του ελληνικού λαού».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον δύο μέλη του άτυπου πολιτικού συμβουλίου της ΝΔ, η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Νικήτας

Κακλαμάνης, ζήτησαν να συγκληθεί η ΚΟ του κόμματος, όταν και αν επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές.

Πάντως, χθες, Δευτέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε την ηγεσία του κόμματος να προχωρήσει στην ωήφιση της συμφωνίας, όταν αυτή έρθει στη Βουλή, για να μην επαναληφθεί -όπως είπε- το λάθος του 2010.

Η ΝΔ πρέπει να είναι η υπεύθυνη ευρωπαϊκή δύναμη, είπε και τόνισε ότι οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση θα τον βρει αντίθετο.

Σχετικές ειδήσεις