ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βόμβα Βούτση: Δεν θα πληρώσουμε τη δόση του ΔΝΤ

Βόμβα Βούτση: Δεν θα πληρώσουμε τη δόση του ΔΝΤ

Για σφοδρή σύγκρουση Αθήνας και δανειστών κάνει λόγο ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσει, θεωρώντας πολύ πιθανό να μην πληρωθεί η δόση του ΔΝΤ.

«Αυτά τα χρήματα δεν θα δοθούν και δεν υπάρχουν για να δοθούν. Αυτό είναι γνωστό και συζητάμε στη βάση της συγκρατημένης αισιοδοξίας ότι θα υπάρξει μια ισχυρή συμφωνία», τόνισε.

Ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι «πρέπει να κυριαρχήσει η λογική και να μπορέσουμε να πάμε σε ένα πρόγραμμα για τη χώρα. Δηλαδή να υπάρχει μια συμφωνία που θα δώσει ανάσα στη χώρα, θα είναι οικονομικά βιώσιμη και πολιτικά θα εμπνέει και θα ανοίγει μια προοπτική».

Σκιαγραφώντας το περιεχόμενο μιας συμφωνίας ο κ. Βούτσης είπε πως αυτή δεν θα πρέπει να έχει δεύτερα προαπαιτούμενα αλλά να περιλαμβάνει μικρά πλεονάσματα και επενδυτικό πακέτο.

Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε πως η οποιαδήποτε συμφωνία θα πάει στη Βουλή προς έγκριση και δεν απέκλεισε το δημοψήφισμα λέγοντας πως ο λαός θα πρέπει να αποφασίζει έμμεσα ή άμεσα.

Για το θέμα της 13ης σύνταξης είπε πως σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί από το εάν πάει καλά η οικονομία μας με βάση το πλάνο της κυβέρνησης.

Σχετικές ειδήσεις