ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζακ Λιου: «Συμφέρον όλων να επιλυθεί το ελληνικό πρόβλημα χωρίς κρίση»

Τζακ Λιου: «Συμφέρον όλων να επιλυθεί το ελληνικό πρόβλημα χωρίς κρίση»

Την ανάγκη για άμεση εξεύρεση λύσης με τους δανειστές, επεσήμανε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του Mega στην Ουάσινγκτον Μιχάλης Ιγνατίου, ο κ. Λιου επισήμανε ότι συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και τόνισε ότι εξακολουθεί να στηρίζει όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, την Ελλάδα, τους ευρωπαίους εταίρους και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Την ίδια στιγμή, παρότρυνε όλες τις πλευρές να βρεθεί κοινό έδαφος και συμφωνία.

Υπενθυμίζεται, ότι νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη (27/05/2015), ο Τζακ Λιου σε ομιλία του στο Λονδίνο, εξέφρασε το φόβο ότι ένας κακός υπολογισμός θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα ελληνική κρίση, σημειώνοντας ότι θα ήταν λάθος να πιστέψει κανείς ότι κάτι τέτοιο δεν θα είχε επιπτώσεις για τον υπόλοιπο κόσμο.

«Είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι ενδεχόμενη αποτυχία της Ελλάδας δεν θα είχε επιπτώσεις στον υπόλοιπο κόσμο (...) Η πρόκληση για τους Ευρωπαίους, τους πολιτικούς και οικονομικούς θεσμούς – το ΔΝΤ- είναι να δείξουν αρκετή ευελιξία», τόνισε ο Λιου σε ομιλία του στο London School of Economics.

«Έτσι, εάν οι Έλληνες είναι έτοιμοι να κάνουν τα σκληρά βήματα που απαιτούνται, θα βρεθεί μια λύση χωρίς να προκληθεί μια περιττή κρίση...Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει πολιτικές οι οποίες θα ήταν δύσκολες για οποιαδήποτε κυβέρνηση» δήλωσε ο Λιου.

Σχετικές ειδήσεις