ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eurogroup - Κυβερνητικές πηγές: Απερίγραπτη η στάση του Σόιμπλε

Eurogroup - Κυβερνητικές πηγές: Απερίγραπτη η στάση του Σόιμπλε

Το σημερινό Eurοgroup της Κυριακής (12/07) δεν κατέληξε σε επίσημο κείμενο συμφωνίας, αλλά σε ένα κείμενο που περιείχε διαφορετικές γνώμες, με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ να τηρεί για μια ακόμη φορά σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας.

Της απεσταλμένης του Newsbomb.gr στις Βρυξέλλες, Μαρίας Γιαχνάκη

Στο Eurogroup η Γερμανία απαίτησε από την ελληνική κυβέρνηση να φέρει πρώτα τα μέτρα και έπειτα θα δουν πώς θα εξελιχθεί η διαπραγμάτευση.

Προς το παρόν, ωστόσο δεν έχει τεθεί από κανέναν ζήτημα για εναλλακτικές προτάσεις

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι η στάση του Σόιμπλε παρέμεινε... απερίγραπτη και σήμερα. «Το κείμενο αυτό είναι πολύ κακό! Προσπαθούμε όμως», σημείωσαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης.

Το κείμενο της εισήγησης του Eurogroup ίσως θελήσει να το περάσει η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ στη Βουλή της.

Τι συζητήθηκε στην τετραμερή

Στην τετραμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ Τσιπρα – Μέρκελ – Ολάντ - Τουσκ συζητήθηκαν τα σημεία πάνω στα οποία υπήρχαν διαφωνίες.

Αμφίβολο παραμένει αν η ΕΚΤ θα μπορέσει να αυξήσει τη Δευτέρα τον ΕLΑ και ήταν το πρώτο θέμα που έβαλε στο τραπέζι των συζητήσεων ο Αλέξης Τσίπρας, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι να παρεμβαίνει λέγοντας «παρακαλώ να έχετε συναίσθηση τι είναι αυτό για το οποίο μιλάτε».

Υπάρχουν επίσης διαφορές για το EMF και κατά πόσο θα συμμετέχει η Μέρκελ σε αυτό, με την ελληνική πλευρά να μην επιθυμεί κάτι τέτοιο.

Σχετικές ειδήσεις