ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία - Bloomberg: Ο Τσίπρας παραδόθηκε στις ευρωπαϊκές απαιτήσεις

Συμφωνία - Bloomberg: Ο Τσίπρας παραδόθηκε στις ευρωπαϊκές απαιτήσεις

«Μετά από μια εξάμηνη επίθεση εναντίον της επιβληθείσας από τη Γερμανία λιτότητας, αυτό που πέτυχε είναι μόνο να βαθύνει το οικονομικό χάος στη χώρα του», σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg σε δημοσίευμά του, αναφέροντας ότι ο Α. Τσίπρας παραδόθηκε στις ευρωπαϊκές απαιτήσεις.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός παραδόθηκε στις ευρωπαϊκές απαιτήσεις για ανάληψη άμεσης δράσης, ώστε να λάβει η Ελλάδα την βοήθεια των 86 δισ. ευρώ που χρειάζεται για να παραμείνει στο ευρώ.

Το πρακτορείο υπογραμμίζει πως ενώ η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής απέτρεψε το χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα, ωστόσο αποτελεί μόνον την βάση για τις διαπραγματεύσεις για ένα πακέτο βοήθειας, το οποίο επίσης θα περιλαμβάνει 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση του αποδυναμωμένου χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας.

«Με την Ελλάδα να ξεμένει από λεφτά και τις τράπεζές της να είναι κλειστές τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η Σύνοδος θεωρήθηκε ως η τελευταία της ευκαιρία να παραμείνει στο ευρώ», σημειώνεται και προστίθεται πως η Ελλάδα βρίσκεται σε χρηματοοικονομικό κενό, από όταν η κυβέρνηση δεν κατάφερε να πληρώσει μια δόση στο ΔΝΤ και επέτρεψε την λήξη του δεύτερους προγράμματος διάσωσης στις 30 Ιουνίου.

Κατά το Bloomberg «οι όροι είναι πολύ πιο σκληροί από εκείνους που ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ως «εκβιασμό» όταν έπεισε τους Έλληνες ψηφοφόρους να τους απορρίψουν στο δημοψήφισμα πριν από μία εβδομάδα».

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για τη Σύνοδο Κορυφής

Σχετικές ειδήσεις