ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας ανοίγει τα χαρτιά του στις 22:00 το βράδυ

Ο Τσίπρας ανοίγει τα χαρτιά του στις 22:00 το βράδυ

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις είναι σε εξέλιξη στο κυβερνητικό στρατόπεδο ενόψει της ψήφισης των νομοσχεδίων από τη Βουλή.

Οι διαπραγματεύσεις, η συμφωνία, οι αντιδράσεις και η επόμενη μέρα - «Γράψε – σβήσε» στο Μαξίμου για τον ανασχηματισμό

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκείς συσκέψεις στο Μαξίμου με τους συνεργάτες του, προκειμένου να καθοριστούν οι αμέσως επόμενες κινήσεις.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας θα παραχωρήσει συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης απόψε στις 22:00 το βράδυ στην ΕΡΤ και στους δημοσιογράφους Πάνο Χαρίτο και Αντώνη Αλαφογιώργο όπου αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του και να στείλει μηνύματα τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλ. Τσίπρας θα αναφερθεί στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών, στη στάση των δανειστών αλλά και στις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

Πηγές του Μαξίμου επιβεβαιώνουν ότι ο πρωθυπουργός προτίθεται να προχωρήσει σε ένα περιορισμένο ανασχηματισμό. Ήδη από χθες ο κ. Τσίπρας γράφει και σβήνει ονόματα από το μπλοκάκι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι... καραμπόλες θα είναι αρκετές. Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Βούτσης αναμένεται να πάει στο υπουργείο Εργασίας αντικαθιστώντας τον Πάνο Σκουρλέτη. Για τη συγκεκριμένη θέση ακούγεται και το όνομα της αναπληρώτριας υπουργού για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνιας Αντωνοπούλου.

Ο Σάββας Ρομπόλης αναμένεται να υπουργοποιηθεί και να πάρει τη θέση του Δ. Στρατούλη ως αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Γρίφο αποτελεί το όνομα της κ. Νάντιας Βαλαβάνη. Το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να μεταφερθεί στο υπερυπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και να πάρει τη θέση του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Το όνομά της ακούγεται και για αντικαταστάτης του Δ. Στρατούλη ως αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Όλα αυτά βέβαια αν δεν παραιτηθεί, όπως φημολογείται τις τελευταίες ώρες.

Σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να αντικατασταθεί. Εφόσον αυτό γίνει, είτε με παραίτηση είτε με αντικατάσταση μέσω πρότασης μομφής, για τη θέση του Προέδρου της Βουλής συζητείται το όνομα του υπουργού Εσωτερικών Ν. Βούτση.

Σε αυτή την περίπτωση, στο υπουργείο Εσωτερικών ενδέχεται να μετακινηθεί ο Πάνος Σκουρλέτης.

Το Newsbomb.gr θα μεταδώσει LIVE τη συνέντευξη του πρωθυπουργού και θα σας ενημερώσει έγκαιρα και έγκυρα για όλες τις εξελίξεις.

Σχετικές ειδήσεις