ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: Η σκιά του Μαξίμου απλώνεται βαριά στην πολιτική ζωή

Κωνσταντοπούλου: Η σκιά του Μαξίμου απλώνεται βαριά στην πολιτική ζωή

Για μια ακόμη φορά τα κόμματα γύρισαν τη πλάτη στην Πρόεδρο της Βουλής και απείχαν από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής -Υπαινιγμούς διαπλοκής με υπόγειες συναλλαγές μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και συγκεκριμένου δημοσιογραφικού συγκροτήματος άφησαν Ζωή Κωνσταντοπούλου και Ραχήλ Μακρή.

Αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Η συνεδρίαση τελικά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας, καθώς συμμετείχαν μόνο οι βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας, Ραχήλ Μακρή και Γιάννης Σταθάς.

«Η σκιά του Μαξίμου απλώνεται βαριά στην πολιτική ζωή», είπε η Ζ. Κωνσταντοπούλου, απαντώντας ουσιαστικά στο Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αφού απαίτησε να υπογράφει τις ανακοινώσεις του.

«Αν έχουν το θάρρος να βάλουν την υπογραφή τους κάτω από αυτά τα κείμενα, που δεν εκφράζουν ούτε την ΚΟ ούτε το Προεδρείο της ΚΟ, των οποίων είμαι μέλος», είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Βουλής κατηγορώντας τον Γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά ότι «αντιποιείται τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Και το γνωρίζουν αυτό όσοι εκδίδουν ανακοινώσεις ψευδεπίγραφες».

Η κ. Κωνσταντοπούλου έστρεψε τα βέλη της κατά του Μαξίμου σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «εκείνοι που έχουν αναλάβει να σκοτώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν υπογράψει συμβόλαιο θανάτου του ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβουν και την ευθύνη τους».

Όπως επεσήμανε, «στο όνομα μίας ΚΟ και ενός προεδρείου που δεν συνεδρίασαν εκδίδονται ανακοινώσεις που τορπιλίζουν την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Η Βουλή δεν αυτοκαταργείται, δεν αυτοδιαλύεται, η Βουλή λειτουργεί».

Αναφερόμενη στο γεγονός ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις για την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, στην κλήση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και στις γερμανικές οφειλές, η Ζ. Κωνσταντοπούλου εκτίμησε πως «μόνο θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι από προσποιούμενους ότι εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρείται να ματαιωθούν δύο τόσο σημαντικές συζητήσεις».

«Από καιρό ήταν έτοιμοι κάποιοι να πατήσουν το κουμπί γυρνώντας σελίδα και από ελπιδοφόρα δύναμη που ήμασταν να γίνουν το πιο ζοφερό παρόν», τόνισε επίσης η πρόεδρος της Βουλής, συμπληρώνοντας: «Ας ευχηθούμε η επόμενη Βουλή να είναι μια αντιμνημονιακή και λαϊκή Bουλή».

Από την πλευρά της, η κυρία Μακρή ανέφερε ότι προκαλεί έντονο προβληματισμό η κυβερνητική απόφαση της 20ής Αυγούστου με την οποία δόθηκαν 600.000 ευρώ στο Μέγαρο Μουσικής.

«Στις 20 Αυγούστου αποφασίστηκε η χρηματοδότηση του Μεγάρου Μουσικής και σήμερα διαβάζουμε διθυραμβικά σχόλια για τον κ. Αλέξη Τσίπρα από τις εφημερίδες του κ. Ψυχάρη που συνδέεται με το Μέγαρο Μουσικής. Προκαλεί υποψίες να εκχωρεί ένα τόσο μεγάλο ποσό την ώρα που υπάρχει κίνδυνος να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς βιβλία».

Παράλληλα, η κα Μακρή κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου πως εμπόδισε τη διερεύνηση υποθέσεων που αφορούν στους εξοπλισμούς όπως αυτή των 500 εκατ. δολαρίων για τον εκσυγχρονισμό τεσσάρων αεροσκαφών P-3B.

Κατηγόρησε, δε, τόσο τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των υπολοίπων κομμάτων για σύμπραξη στη μεθόδευση του Μεγάρου Μαξίμου να ακυρώσει τη Βουλή, ζητώντας γι αυτό να επιστρέψουν τις βουλευτικές τους αποζημιώσεις.

Λαμβάνοντας ξανά το λόγο η κυρία Κωνσταντοπούλου εξέφρασε την ελπίδα να μην επιβεβαιωθούν οι συνειρμοί της κυρίας Μακρή. Σχολίασε ωστόσο πως «προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι για δεύτερη φορά σε έντυπα του κ. Ψυχάρη διαλαμβάνεται προειδοποίηση πως ο κ. Στουρνάρας δεν θα προσέλθει στην επιτροπή Θεσμών για την υπόθεση Siemens»…

Σχετικές ειδήσεις