ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 – Μεϊμαράκης: Καθαρές κουβέντες και αποφυγή κάθε πόλωσης και εξαπάτησης

Εκλογές 2015 – Μεϊμαράκης: Καθαρές κουβέντες και αποφυγή κάθε πόλωσης και εξαπάτησης

Την ανάγκη ύπαρξης ανοιχτού διαλόγου με καθαρές κουβέντες και να αποφευχθεί «κάθε προσπάθεια πόλωσης και διχασμού, κάθε προσπάθεια παραπληροφόρησης και εξαπάτησης των Ελλήνων», επεσήμανε, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα σε τηλεοπτική «μονομαχία».

Όπως τόνισε, «χρειάζεται ανοιχτός διάλογος και καθαρές κουβέντες» για αυτό και ζήτησε να υπάρξουν δύο τουλάχιστον ντιμπέιτ, ένα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και ένα δεύτερο με τον κ. Τσίπρα.

Μάλιστα ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε πως δέχεται προκαταβολικά όποιους όρους και όποιες προϋποθέσεις θέσει ο κ. Τσίπρας φτάνει να γίνει αυτός ο διάλογος καθώς, όπως επεσήμανε, «οι πολίτες πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να κρίνουν και να συγκρίνουν».

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως «η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι» καθώς το επόμενο διάστημα «θα κριθεί αν η Πατρίδα μας θα διασφαλίσει οριστικά την ευρωπαϊκή της προοπτική και ένα καλύτερο μέλλον ή αν θα οδηγηθεί στην αστάθεια και την αβεβαιότητα».

Μάλιστα έθεσε τρείς άξονες στους οποίους θα στηριχθεί αυτό το νέο ξεκίνημα, τη διασφάλιση κλίματος Πολιτικής Σταθερότητας για τα επόμενα κρίσιμα χρόνια, την ανάγκη να υπάρξουν συναινέσεις και συνεργασίες όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων της χώρα και τέλος στην ανάγκη να εφαρμοστεί ένα «Νέο Εθνικό Προγράμματα μεγάλων αλλαγών, πέρα και πάνω από το Μνημόνιο, για να επιστρέψει η Πατρίδα μας στο δρόμο της Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνοχής».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για μια μεγάλη Εθνική Προσπάθεια με επιστράτευση κάθε ικανού και άξιου, με σκληρή και συλλογική δουλειά από όλους τους Έλληνες καθώς όπως τόνισε κανένας δεν περισσεύει.

«Μόνος του ο καθένας δεν μπορεί να πετύχει πολλά. Όλοι μαζί, όμως, μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Απαιτούν συναινέσεις, συνεννοήσεις, μετριοπάθεια, έντιμες συνεργασίες. Απαιτούν απαντήσεις σε ένα και μόνο ερώτημα: Τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε για την Ελλάδα; Τι καλύτερο μπορούμε να πετύχουμε για τους Έλληνες;» δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν τη ΝΔ.

«Είμαι εδώ γιατί, πέρα και πάνω απ’ την πολιτική, βάζω τη χώρα μου, την Πατρίδα μου, την Ελλάδα. Είμαι εδώ για να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να ξεκινήσουμε μαζί, να προχωρήσουμε μπροστά, με σχέσεις, όμως, ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης.

Απευθύνομαι σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες. Ελάτε μαζί μας. Όλοι μαζί να γίνουμε η δύναμη που θα μετατρέψει τα σημερινά αδιέξοδα σε μεγάλες ευκαιρίες. Το χρωστάμε αυτό σε όλους τους Έλληνες. Πάνω απ’ όλα το χρωστάμε στις νέες και στους νέους μας. Γι’ αυτό ξεκινάμε μια νέα πορεία. Για την Ελλάδα της Ευρώπης.

Για την Ελλάδα της δημιουργίας, την Ελλάδα της ανάπτυξης, την Ελλάδα της δικαιοσύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Όλοι μαζί μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Εν τω μεταξύ, σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Σε δήλωση του ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως σκοπός της επίσκεψής του ήταν να ζητήσει την ευλογία του Αρχιεπισκόπου "για το καλό της Ελλάδας" καθώς από χθες ξεκίνησε ο προεκλογικός αγώνας . Όπως είπε "η περίοδος που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμη και η εκκλησία έχει βοηθήσει πολύ για να διατηρήσει την κοινωνική συνοχή" ενώ τόνισε πως "είναι υποχρέωση μας να βοηθήσουμε όλοι σε αυτές τις κρίσιμες ώρες" . Ο Πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα τόνισε πως "πολιτεία και εκκλησία πρέπει να συμπορευτούν".

Από την πλευρά του ο κ. Ιερώνυμος επεσήμανε πως "είναι υποχρέωση μας να αποδείξουμε ότι είμαστε όλοι μαζί."

Σχετικές ειδήσεις