ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: «Ο λαός έχει ξεπεράσει τα όριά του»

ΝΔ: «Ο λαός έχει ξεπεράσει τα όριά του»

Τα «βέλη» της με δύο διαφορετικές ανακοινώσεις εκτοξεύει η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση, ασκώντας έντονη κριτική με επίκεντρο την ψήφιση του νομοσχεδίου. Παράλληλα ζητά «διαφάνεια» για την υπόθεση των δύο υπουργών που… ξέχασαν να συμπληρώσουν το Πόθεν Εσχες.

Σε ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρεται μεταξύ άλλων πως: «Η δημοσιοποίηση των στοιχείων εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2015, επιβεβαιώνει τη μεγάλη και διευρυνόμενη υστέρηση των εσόδων, την πρωτόγνωρη εσωτερική στάση πληρωμών, τη διόγκωση των ληξιπροθέσμων οφειλών του κράτους προς τους πολίτες και την κατάρρευση των δημοσίων επενδύσεων».

Καταφέρεται εναντίον του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας πως: «Ερχεται τώρα ο κ. Τσίπρας, με το πολυνομοσχέδιο, να φορτώσει και νέα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού, να αυξήσει φόρους και να περικόψει συντάξεις». Προειδοποιεί πως «έπεται δραματική συνέχεια» καθώς ο λαός «έχει ξεπεράσει τα όρια του».

Παράλληλα, με αφορμή των υπόθεση με το... ελλειπές ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ των υπουργών (Α. Φλαμπουράρη, Γ. Σταθάκη) της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, με δεύτερη ανακοίνωσή της η ΝΔ επισημαίνει τα αναπάντητα ερωτήματα: «Πρώτον: Πόσοι και ποιοι άλλοι υπουργοί ή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπόλογοι για ανάλογα ζητήματα; Δεύτερον: Τι αφορά η κάθε μια από τις σκοτεινές αυτές υποθέσεις; Τρίτον: Ποια είναι η θέση του Πρωθυπουργού απέναντι στις παρανομίες και τι προτίθεται να κάνει με τους εμπλεκόμενους υπουργούς;»

Και καταλήγει η ανακοίνωση πως: «Το ηθικό πλεονέκτημα που ανέμιζε ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε με πάταγο».

Σχετικές ειδήσεις