ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βόμβα» Μπαλτάκου: Προχωρημένες συζητήσεις για την ίδρυση αντιμνημονιακού σχηματισμού, δεξιά της ΝΔ

«Βόμβα» Μπαλτάκου: Προχωρημένες συζητήσεις για την ίδρυση αντιμνημονιακού σχηματισμού, δεξιά της ΝΔ

Την ύπαρξη προχωρημένων συζητήσεων για την ίδρυση αντιμνημονιακού σχηματισμού, δεξιά της ΝΔ, αποκάλυψε ο Τάκης Μπαλτάκος.

«Ο αρχηγός του κόμματος δεν πρέπει να είναι πολιτικός, κατά την άποψή μου, τουλάχιστον όχι εν ενεργεία. Έχει πέσει η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος με τόσα χρόνια μνημόνιο», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης της ΝΔ, προτείνοντας μάλιστα ως επικεφαλής του σχηματισμού τον επίτιμο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού και πρώην υπηρεσιακό υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φράγκο Φραγκούλη.

«Ένας απ' αυτούς, που θα μπορούσε να είναι επικεφαλής, είναι ο Φράγκος Φραγκούλης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλτάκος, ενώ εκτίμησε ότι το κόμμα αυτό μπορεί να λάβει ποσοστό 10% - 12%.

«Ο κ. Μητσοτάκης κινείται αποφασιστικά προς το κέντρο. Υπάρχει η ανάγκη να δημιουργηθεί ένα αμιγώς δεξιό κόμμα, όπως στην Ιταλία, τη Γερμανία ή τη Γαλλία», εξήγησε ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης ΝΔ.

Ο κ. Μπαλτάκος ανέφερε ότι το κόμμα αυτό θα μπορούσε να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ και τη ΝΔ, αλλά απέκλεισε συνεργασία με κόμματα της Αριστεράς.

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν ψηφοφόροι στην άκρα Δεξιά, πιστεύω ότι είναι πρώην ψηφοφόροι της ΝΔ που απογοητεύτηκαν, εκνευρίστηκαν και θέλουν να εκδικηθούν», ανέφερε, για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.

«Ο λαός δεν μπορεί ποτέ να έχει άδικο, όπως δεν έχει κι ο πελάτης. Ψηφίζουν αυτοί που θέλουν. Για να το ψηφίζουν, φταίνε τα κόμματα, κι ιδιαίτερα η ΝΔ, που δεν τους δίνει άλλη επιλογή», πρόσθεσε.

«Οι ακροαριστεροί γιατί ψηφίζουν; Η 17 Νοέμβρη δεν σκότωσε τόσους ανθρώπους; Υπάρχουν συμπάθειες για τη 17Ν. Δεν είπε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ Μπαλαούρας) ότι “έχει ανθρώπινο χαρακτήρα αυτό που κάνει”;», διερωτήθηκε ο κ. Μπαλτάκος.

Σχετικές ειδήσεις