ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δραγασάκης: Η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή, δεν υπάρχει θέμα εκλογών

Δραγασάκης: Η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή, δεν υπάρχει θέμα εκλογών

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης διέψευσε σήμερα, Τετάρτη (10/02/2016) τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ενώ τόνισε ότι «η γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης αποτελεί την κατάλληλη απάντηση στις αβεβαιότητες καθώς θα ανοίξει αποφασιστικά τον δρόμο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».

«Η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή και δεν υπάρχει επομένως θέμα εκλογών», ανέφερε σε συνέντευξή του προς το euro2day.gr ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Όπως είπα ήδη, υπάρχουν οι προϋποθέσεις η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί έγκαιρα. Θα πρόσθετα, όμως, ότι σημασία έχει και ο τρόπος με τον οποίο θα κλείσει. Εκτός από τον χρόνο, σημασία έχει το κλίμα που διαμορφώνεται, τα σήματα που εκπέμπονται, η δυνατότητα της ελληνικής δημοκρατίας να λειτουργεί χωρίς διαρκείς υπονομεύσεις, τρικλοποδιές και ανεύθυνες απειλές. Διότι, άλλο μεταρρυθμίσεις και άλλο συγκυβέρνηση. Άλλο τα μέτρα πολιτικής και η αναγκαία συζήτηση ή και συμφωνία τους με τους θεσμούς, όπου αυτό αποτελεί συμβατική υποχρέωση, και άλλο η περιφρόνηση προς τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας ή η απαίτηση κάποιων να θέλουν να λειτουργούν ως συγκυβερνήτες ή υπερκυβερνήτες, χωρίς να έχουν καμία δημοκρατική νομιμοποίηση γι’ αυτό», υπογράμμισε ο Γ. Δραγασάκης.

Αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο ίδιος δήλωσε: «Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στους διαμαρτυρόμενους αγρότες και στα άλλα κοινωνικά στρώματα είναι να επιτρέψουν άθελά τους να χρησιμοποιηθεί ο δικός τους αγώνας από εγχώρια και ξένα κέντρα που θέλουν κυβερνήσεις-μαριονέτες, οικουμενικές ή άλλες, για να μείνει άθικτο το παλιό σύστημα των κατεστημένων συμφερόντων».

Σχετικές ειδήσεις