ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κομισιόν: Σημαντική η πρόοδος της Ελλάδας με τα hotspots

Κομισιόν: Σημαντική η πρόοδος της Ελλάδας με τα hotspots

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε σήμερα, Τετάρτη (17/02/2016) ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην κατασκευή και λειτουργία των hotspots.

Ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι «στελέχη της Επιτροπής, μαζί με τον επικεφαλής της Επιτροπής για τη στήριξη των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα Μάρτιν Βερβέι επισκέφθηκαν, συνοδεία του Έλληνα υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, όλα τα hotspots στα νησιά».

Εξάλλου, η εκπρόσωπος, αρμόδια για θέματα μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτρό ανέφερε, ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής αναμένεται να επισημάνει στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες την ανάγκη να ενισχυθεί επειγόντως το σύστημα μετεγκατάστασης. Προς την ίδια κατεύθυνση, ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει αποστείλει επιστολές στους υπουργούς Εσωτερικών όλων των κρατών-μελών της ΕΕ, με συγκεκριμένες συστάσεις για το θέμα της μετεγκατάστασης.

Σημειώνεται πως το θέμα των hotspots θα βρεθεί ψηλά στην ατζέντα των επαφών που έχουν σήμερα στις 19:30 ώρα Ελλάδος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες.

Σχετικές ειδήσεις