ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Προτιμά εκλογές από Οικουμενική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Προτιμά εκλογές από Οικουμενική

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διαλέγοντας εκλογές από το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Στον ενικό» του STAR με τον Νίκο Χατζηνικολάου, o πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει ένα παράλληλο πρόγραμμα άλωσης του κράτους, χειραγώγησης των αρχών και παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη.

Απέναντι στο ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι κανείς δεν θέτει κάτι τέτοιο και με εξαίρεση το προσφυγικό και τα εθνικά όπου μπορεί να υπάρχει ένα πλαίσιο συνεννόησης, χωρίζει άβυσσος την ουσία των πολιτικών που θέλουν να εφαρμόσουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι αν η κυβέρνηση απολέσει τη δεδηλωμένη τότε θα ενεργοποιηθούν οι διατάξεις του Συντάγματος.

«Μεταξύ οικουμενικής και εκλογών διαλέγω τις εκλογές. Θα αντέξει η οικονομία μας μία ακόμα εκλογική αναμέτρηση αν αυτή προκύψει. Δεν τις ζητώ τις εκλογές και δεν θα τις προκαλέσω», υποστήριξε μεταξύ άλλων, ενώ απάντησε αρνητικά και στο ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας με άλλο πρωθυπουργό.

«Αν ο κ. Τσίπρας χάσει τη δεδηλωμένη θα συμβεί γιατί κάποιοι βουλευτές του δεν θα ψηφίσουν πχ το ασφαλιστικό. Γιατί θα το ψηφίσουν με άλλον πρωθυπουργό;», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, σημειώνοντας ότι δεν βιάζεται να γίνει εκείνος πρωθυπουργός αλλά τον ενδιαφέρει ό,τι είναι εθνικά ωφέλιμο.

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι στις προτάσεις που κατέθεσε στη Βουλή δεν έχει πάρει απάντηση, επαναλαμβάνοντας ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, αφού άφησε ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει επιμέρους διατάξεις.

Επιπρόσθετα για τα θέματα των αγροτών, είπε ότι σήμερα συναντήθηκε με κάποιους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου και επανέλαβε την πάγια θέση της ΝΔ ότι δεν στηρίζει μπλόκα.

«Να θυμίσω τι έλεγε ο κ. Τσίπρας πάνω στα τρακτέρ. Εγώ Τσίπρας δεν θα γίνω», πρόσθεσε και επισήμανε ότι η διαπραγμάτευση με τους δανειστές πρέπει να κλείσει.

«Τον κατηγορώ ότι αυτός που ισχυρίζεται ότι είναι νέος είναι πιο παλιός από το παλιό. Εγώ έχω ασκήσει κριτική και στο δικό μου κόμμα. Τραβάμε γραμμή με το παρελθόν και αυτά τα λάθη δεν θα τα επαναλάβουμε», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις