ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Δεν πρόκειται να κάνω πίσω στην παραίτηση Μουζάλα

Καμμένος: Δεν πρόκειται να κάνω πίσω στην παραίτηση Μουζάλα

Μείζον ενδοκυβερνητικό πρόβλημα προκάλεσε το λεκτικό ατόπημα του Γ. Μουζάλα με την τοποθέτησή του χθες σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ κατά την οποία αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» καθώς ο Π. Καμμένος ζήτησε την παραίτησή του.

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ

Μόλις πριν λίγα λεπτά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στο θέμα στην πρωινή εκπομπή του MEGA όπου εμφανίστηκε αμετακίνητος στην απαίτησή του.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε πως ο κ. Μουζάλας οφείλει να παραιτηθεί και πρόσθεσε ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν γκάφες και όταν γίνονται πληρώνονται. "Δεν μπορεί η κυβέρνηση να πηγαίνει στη Σύνοδο και να έχουμε τέτοιες δηλώσεις που είναι επιζήμιες", είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής έχει μιλήσει λανθασμένα στο παρελθόν και για 150.000 πρόσφυγες που θα φτάσουν στην Ελλάδα και για ενσωμάτωσή τους στον πληθυσμό της χώρας.

Όπως αποκάλυψε μίλησε χθες με τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν είχε δει το επίμαχο βίντεο, και επιφυλάχθηκε ώστε να ενημερωθεί και να υπάρξει νέα επικοινωνία μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων. Αφήνοντας να εννοηθεί πως ο κ. Μουζάλας ενδέχεται να παραιτηθεί σήμερα.

Αυξάνοντας έμμεσα την πίεση προς την κυβερνητική πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καμμένος είπε πως έχει συγκαλέσει για αύριο το πρωί την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και έφερε ως παράδειγμα τις παραιτήσεις που έχουν υποβάλει κατά διαστήματα στελέχη του κόμματός του, όπως ο Π. Σγουρίδης και ο Δ. Καμμένος και μάλιστα για ήσσονος σημασίας θέματα.

Υπενθυμίζεται πως χθες μιλώντας στον Αθήνα 9,84 ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έκανε λόγο για "γκάφα" και ζήτησε συγγνώμη, σημειώνοντας πως δεν το έκανε σκόπιμα.

"Ζητάω συγγνώμη. Αν είπα κάτι τέτοιο, είναι γκάφα. Μπορεί να μην το κατάλαβα και να παρασύρθηκα", ανέφερε.

Ακολούθως σε ανάρτησή του στο twitter, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έγραψε: "Δεν αρκεί η συγγνώμη Μουζάλα ζητώ την παραίτησή του".

Ο κ. Μουζάλας επανήλθε με νέα συγγνώμη σε ανακοίνωσή του: "Ζητώ συγγνώμη για το εκ παραδρομής λάθος μου, κατά τη συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στη στάση μου και στις πεποιθήσεις μου για το εθνικό θέμα της ΠΓΔΜ".

Την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής ζήτησε και η ΝΔ, κάνοντας λόγο για μεγάλο ατόπημα που ενισχύει "την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων".

Σχετικές ειδήσεις