ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξιάδης: Μετά τα... χειρότερα μάς έφερε ξανά και τη δραχμή!

Αλεξιάδης: Μετά τα... χειρότερα μάς έφερε ξανά και τη δραχμή!

Σε μία επική… γκάφα υπέπεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, προσπαθώντας να εξηγήσει τι εννοούσε με το «έρχονται τα χειρότερα» στη φορολογία.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός μίλησε για χρεώσεις ΕΝΦΙΑ «ύψους πολλών εκατοντάδων χιλιάδων δραχμών», ωστόσο ας ελπίσουμε πως αποτελεί λάθος εκ παραδρομής και όχι νέα… ομολογία, όπως της φορολογικής αφαίμαξης!

Το επίμαχο απόσπασμα της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Η προσπάθεια ορισμένων να απομονώσουν και να παρερμηνεύσουν μια φράση μου, που αφορούσε τις διαχρονικές υπερβολές-αντιφάσεις και αδικίες του φορολογικού συστήματος, με αναγκάζει να δηλώσω ότι: Η συγκεκριμένη φράση, αφορούσε τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο στους οικοδομικούς συνεταιρισμούς, όπου οι πρόεδροί τους έρχονται αντιμέτωποι με μεγάλες χρεώσεις από την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ (ύψους εκατοντάδων χιλιάδων δραχμών)και τα επακόλουθα των χρεώσεων αυτών…».
Ακολουθεί… διορθωμένο:

Από εκεί και πέρα, για προσπάθεια ορισμένων να απομονώσουν και να παρερμηνεύσουν μια φράση του, που αφορούσε τις διαχρονικές υπερβολές-αντιφάσεις και αδικίες του φορολογικού συστήματος, κάνει λόγο ο Τρύφωνας Αλεξιάδης στην ανακοίνωσή του.

Όπως σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, η συγκεκριμένη φράση «τελείωσαν τα άσχημα έρχονται τα χειρότερα» από ομιλία του στη Βουλή, αφορούσε προβλήματα που έχει δημιουργήσει το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο στους οικοδομικούς συνεταιρισμούς και ότι το περιεχόμενο της δεν σχετίζεται με την παρούσα περίοδο.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του ο Τρύφωνας Αλεξιάδης τονίζει:

1. Η συγκεκριμένη φράση, αφορούσε τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο στους οικοδομικούς συνεταιρισμούς, όπου οι πρόεδροί τους έρχονται αντιμέτωποι με μεγάλες χρεώσεις από την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ (ύψους εκατοντάδων χιλιάδων )και τα επακόλουθα των χρεώσεων αυτών.

2. Δήλωσα με σαφήνεια ότι η κυβέρνηση έχει εντοπίσει ανάλογα προβλήματα του φορολογικού συστήματος και προσπαθεί να τα αντιμετωπίσει, στα δεδομένα δημοσιονομικά πλαίσια και στις συμφωνίες που έχει υπογράψει η χώρα.

3. Ευτυχώς υπάρχει το σχετικό video https://www.youtube.com/watch?v=3brCXAu4qtg (στο 7:16'') στο οποίο με σαφήνεια απεικονίζεται το ακριβές περιεχόμενο των όσων είπα, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΕΡΙΟΔΟ. Η ακριβής φράση μου είναι: «Σε ό,τι αφορά δε τον τίτλο που είπατε, εγώ από τα 56 μου χρόνια, ασχολούμαι 36 με τα ζητήματα φορολογίας. Αυτό που θα έβαζα σαν τίτλο στην φορολογική ιστορία της χώρας είναι: «Τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα».

4. Δήλωσα με σαφήνεια ότι η καταστροφολογία και η παραπληροφόρηση για αναδρομικές φορολογίες κλπ για τα εισοδήματα του 2015 ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ, αφού ψηφίστηκε στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων (και την Τρίτη εισάγεται στην ολομέλεια) η σχετική τροπολογία, για να ξεκινήσουν οι φορολογικές δηλώσεις για το 2015.

5. Δήλωσα με σαφήνεια, ότι οι δεσμεύσεις του Ν. 4336/2015 (που τμήμα τους είναι στη διαπραγμάτευση) έχουν ψηφιστεί από 221 βουλευτές, ορισμένοι από τους οποίους τώρα, κάνουν κριτική στην υλοποίηση της συμφωνίας που ψήφισαν!

Σχετικές ειδήσεις