ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπυράκη: Αχρείαστη η κόντρα της κυβέρνησης με το ΔΝΤ

Σπυράκη: Αχρείαστη η κόντρα της κυβέρνησης με το ΔΝΤ

«Η κυβέρνηση σήκωσε μια αχρείαστη ένταση την ώρα που είναι προφανές ότι το ΔΝΤ χρησιμοποιείται πια ως θεσμικός σύμβουλος», είπε σήμερα Πέμπτη (07/04/2016) στο «Πρακτορείο 104,9 FM» η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, η οποία υπογράμμισε ότι αυτό που επείγει είναι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

Όπως επισήμανε η κ. Σπυράκη, αυτή τη στιγμή το συμφέρον της χώρας είναι να ολοκληρωθούν όσο γίνεται νωρίτερα οι διαδικασίες με τους δανειστές για την εκταμίευση της δόσης, καθώς – όπως είπε – ελοχεύει ο κίνδυνος να επανέλθουν τα σενάρια περί Grexit.

«Nα προχωρήσουμε γρήγορα στη συμφωνία και στην εκταμίευση της δόσης διότι διαφορετικά θα επανέλθουν τα σενάρια για το Grexit, τα έφερε χθες μπροστά η Goldman Sachs και τα φέρνουν μπροστά οι αγορές»,τόνισε ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας ότι πατριωτική στάση δεν είναι η ανταλλαγή επιστολών με την κ. Λαγκάρντ, αλλά ο τρόπος με τον οποίοι θα προστατευθούν τα συμφέροντα των εργαζομένων και των μικροεπιχειρηματιών.

Αναφερόμενη γενικότερα στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, υπενθύμισε ότι ζητήθηκε η συνδρομή του στο ελληνικό πρόγραμμα από την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, είπε η τακτική του είναι να πιέζει στη διευθέτηση του χρέους και ταυτόχρονα να προχωρά σε υποτίμηση του νομίσματος, αλλά – όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Ελληνίδα ευρωβουλευτής – «το κοστούμι αυτό που φτιάχνει το ΔΝΤ δεν ταίριαζε στην περίπτωση της Ελλάδας».

Στο μεταξύ, αναφερόμενη στο ζήτημα των τρομοκρατικών επιθέσεων σε χώρες της Ευρώπης, τόνισε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με άμεση ενοποίηση των βάσεων ασφαλείας και με τη δημιουργία βάσης δεδομένων ταξιδιωτών, μεταξύ των χωρών – μελών. «Δεν έχουμε καμία δυνατότητα να καθυστερήσουμε ξανά να φάμε όλο αυτό το χρόνο κάνοντας συζητήσεις την ώρα που η απειλή επικρέμεται», είπε.

Σχετικές ειδήσεις