ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης: Σε έξι μήνες θα βρεθούμε να μιλάμε για νέα χρηματοδότηση

Βορίδης: Σε έξι μήνες θα βρεθούμε να μιλάμε για νέα χρηματοδότηση

Την εκτίμηση πως η κυβέρνηση «έχει αυτοδιαψευστεί και αστοχήσει ως προς τους στόχους, τους οποίους η ίδια έχει θέσει» για το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, εξέφρασε σήμερα (15/04/2016) ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης.

«Είναι απολύτως προφανές ότι εδώ υπάρχει αποτυχία», ανέφερε ο κ. Βορίδης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Real FM» και σχολιάζοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Βορίδης προέβλεψε επέκταση του δανεισμού, συνδεδεμένη με νέα μέτρα μέσα στο επόμενο εξάμηνο. «Το ΔΝΤ έρχεται σε αυτή τη συζήτηση με δύο θέσεις. Η πρώτη του θέση είναι χαμηλά, λίγα μέτρα και μεγάλο κούρεμα. Η θέση αυτή δεν γίνεται δεκτή γιατί στην πραγματικότητα το Ταμείο τι κοιτάει, τη βιωσιμότητα του χρέους ως έναν από τους παράγοντες επενδυσιμότητας της οικονομίας. Λέει πολύ απλά ότι αν υπάρχει ένα χρέος το οποίο είναι απειλητικό κανείς δεν έρχεται να βάλει τα λεφτά του σε μία οικονομία που ανά πάσα στιγμή υπάρχει ο κίνδυνος να χρεοκοπήσει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Και πρόσθεσε: «Η δεύτερή του θέση, αυτή που είναι δυσμενής για την ελληνική οικονομία, είναι ότι αυτό το οποίο επιτυγχάνεται με το κούρεμα πρέπει να καταστεί εφικτό με μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή. Άρα με ένα πάρα πολύ βαρύ, δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα στο επίπεδο της δημοσιονομικής προσαρμογής. Οι Ευρωπαίοι επιλέγουν μία ενδιάμεση λύση. Τι λέει η Κομισιόν: “Θα πάρετε κάποια μέτρα, όχι τα λίγα της πρώτης προτάσεως του ΔΝΤ, ούτε τα πολλά, αυτά της δεύτερης προτάσεως του ΔΝΤ, κάποια ενδιάμεσα μέτρα, αυτά 5,5 δισ. που συζητάμε – τα οποία είναι ήδη πολλά- και ταυτόχρονα θα δούμε τι θα κάνουμε με την αναδιάρθρωση αφού δεν είναι του παρόντος. Αυτή η θέση δεν καθιστά επενδύσιμη και ελκυστική για τους επενδυτές την ελληνική οικονομία. Οπότε, κατά πάσα πιθανότητα, θα βρεθούμε σε 6 μήνες από σήμερα να μιλάμε για νέα χρηματοδότηση και για νέο πακέτο μέτρων».

Σχετικές ειδήσεις